Szacuny
80
Napisanych postów
4196
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
53627
A próbowałeś może wcześniej coś na sen? osobiście nie brałem Phenibuta ale biorę doraźnie GABA (mimo że niby nie ma prawa działać) i melatoninę i oba się świetnie sprawdzają.
Życie jest za krótkie aby brać ciągle te same suplementy :)
Szacuny
1223
Napisanych postów
26444
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
298562
ja biorę po 1,5g-2g przed snem kilka razy w tygodniu
po kilku godzinach snu budzę się bardziej wypoczęty niż normalnie po 8-9
zwłaszcza miło się zasypia jak do tego doda się z 1-2 g PEA jedyny minus jest taki, że tolerancja szybko rośnie, dlatego tylko kilka razy w tyg.
Szacuny
1
Napisanych postów
27
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
76
Odświeżam, może komuś się przyda:
Testowałem. Człowiek robi się bardziej pewny siebie, bardziej gadatliwy, znika wszelki lęk, obawy, niepożądane emocje. Jednocześnie nie upośledza jakoś funkcji motorycznych czy intelektu - dlatego można po tym wykonywac różne działania czy prace.
Jakby to opisać... czujesz się "bardziej w sobie", bardziej skupiony na wykonywaniu zadań, jednocześnie masz gdzieś co o tobie pomyślą inni - nie skupiasz się na innych, tylko robisz swoje :)
Przy czym branie tego "kilka razy w tygodniu" wygląda jak... żart :D Bez obrazy ;) I to jeszcze w takich dawkach (1,5 grama, 2 gramy)... Z racji tego, że bardzo syzbko tworzy się tolerancja na ta substancje, moim zdanie nie nadaje się ona do regularnego użytku. Maks ze dwa razy w miesiącu... Powiedzmy w celach "doraźnych".
I na sen to też raczej niezbyt. Bardziej w doraźnych celach, jak ktoś ma na przykład lęki przed czymś - powiedzmy przed wsytąpeiniem publicznym, i raz w miesiącu przed takim wystąpieniem publicznym sobie weźmie to nie ma problemu - lęk znika, język się "rozowiązuje" - a więc git. Albo w innych stresowych sytuacjach - np. znam osobe która zdało na tym egzamin na prawo jazdy.
Więc ja ogólnie tego nie biore, bo nie mam po co. Tylko przetestowałem jak działa.
I nie w dawkach 2 gramy... Ja brałem 0,7 g, 0,8 g, do najwięcej 1,5 g - i to było jak dla mnie za dużo. Po 1,5 g źle się czułem, miałem jakby "kaca". O ile po dawce około 1 g działa tak jak opisałem, o tyle przy dawce lekko ponad 1,5 g faktycznie w moim przypadku "wali w banie". W bardzo niefajny sposób.
Na sen może i działa - faktycznie, jak wziąłem po południu, to wczesnym wieczorem przy TV zasypiałem "na siedząco", i miałem bardzo głęboki ozywczy sen, ale żeby to regularnie brać i to tylko w tym celu... no nie wiem. Przy dawkach kilka razy w tygodniu szybko przestanie działać.
Opisuje tylko swoje doswiadczenia. Na innych może działac zupełnie inaczej. Mam znajomą na którą dawka 1 gram nie działa w ogóle. Próby z dawkami większymi trwają... Ale być może należy do tych, na których substancja nie działa wcale.
Aha - nie mieszać z alkoholem - wzmocnione negatywne efekty, wzmocnione uczucie "upicia" - ponoć niebezpieczne. Zmieszane z energy drinkiem wzmacnia "kaca", zmulone odczucia później.