Mam pytanie czy granie meczyka w piłkę nożną mogło by mi zastąpić bieganie ( trenuję kickboxing ) , gdyż jak wiadomo w piłce nożnej raz biegniemy szybciej raz wolniej i to wielokrotnie . Według mnie to dobry pomysł , co wy o tym sądzicie . Gdyż samo bieganie wydaje mi się monotonne i nudne , interwały też i sądzę że mecz w piłkę nożną zastępuje te 2 ćwiczenia .
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
ako urozmaicenie,oderwanie się od codziennych treningów tak.lecz typowego treningu tym nie zastąpisz
...
Napisał(a)
Wiem , po treningu sportów walki w klubie , worek , itp . Często sobie idę pograć w piłkę . A mam jeszcze pytanie jak urozmaicic bieganie ?
...
Napisał(a)
Zależy od pozycji na boisku od 5 do 9 km w interwale to jest dobra opcja, też tak robiłem.
2x w tygodniu na dużym boisku plus raz na małym(na małym dużo więcej się biega).
Ciekwszych interwałów przy treningu amatorskim nie znajdziesz.
2x w tygodniu na dużym boisku plus raz na małym(na małym dużo więcej się biega).
Ciekwszych interwałów przy treningu amatorskim nie znajdziesz.
...
Napisał(a)
Najlepiej to graj na tym boisku i raz w tygodniu rób interwały. Przykładowo 8 s po 20 s i minuta przerwy ogólnie zmieniaj np. 4 po 30 i 4 po 15 itd ;)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!