Szacuny
11182
Napisanych postów
51934
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Cześć. Przyrządzam kurczaka na wodzie (bez skóry itp. tłuszczy, minimalne się uchowają) to po kilku minutach gdy woda jest ciepła powstaje na niej biała piana, a jak woda już się gotuje to troszkę jeszcze tego przybywa.
Wiecie może o co chodzi z tą pianą? Np. przy pieczeniu czy smażeniu nic takiego nie ma. Spłukiwać to poprostu potem czy próbować zjadać, nie wiem co to jest?
Szacuny
29
Napisanych postów
99
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
10162
To tak zwana szumowina.Wyłów ją za pomocą łyżki lub wrzucaj kurczaka do ciepłej wody a nie od razu do zimnej wtedy będzie tego dużo mniej.Wpisz gdzieś jak się gotuje rosół wtedy dokładnie będziesz wiedział co to.
Szacuny
3363
Napisanych postów
8469
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
407869
Jw, ścięte białko. Aczkolwiek, tak na marginesie nie ma powodu by drastycznie ograniczać tłuszcze w diecie. One są ważnym składnikiem, a ich brak może spowodować powazne problemy zdrowotne. Jak tego kurczaka upieczesz, a wcześniej zamarynujesz w oliwie z przyprawamia będzie chyba zdecydownaie smaczniejszy. Na diecie opartej na kurczaku gotowanym na wodzie, długo bym nie wytrzmała.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.