Szacuny
1
Napisanych postów
13
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
350
Czy picie kawy powoduje cellulit?Czy moze właśnie pomaga go zredukować? Wydawało mi sie,ze to drugie,ale czytałam gdzieś żeby unikać kawy i mocnej herbaty przy walce z cellulitem.No wiec jak to w końcu jest?
Czy mógłby mi ktoś napisac jakie produkty spozywcze pomagają pozbyć sie cellulitu,a jakie szkodzą ?
Szacuny
255
Napisanych postów
13305
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
45261
pierwszy raz słysze zeby kawa powodowała celulit , a czy pomaga go usunąć to powiedzmy że w 1% tak a przy diecie i ćwiczeniach siłowych + aeroby może nawet sięgnąc kilkunastu procent
1
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Szacuny
30
Napisanych postów
2246
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
9330
Kawa powoduje zatrzymywanie toksyn w organizmie i ogolnie nalezy do produktów zakwaszających organizm,powstają wtedy tzw.złogi które rozpychają komórki tłuszczowe i wtedy tworzy się cellulit,absolutnie nie twierdzę ze tylko kawa to powoduje,powodują coś takiego wszelkie konserwanty,sól i inne świństwa.
Szacuny
30
Napisanych postów
2246
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
9330
Postaraj sie wyeliminować z diety cukier (wszelkie płatki na melko także "Fitness",jogurty,słodycze,biały chleb,ziemniaki,buraki,soki owocowe o chipsach,frytkach itd nie wspomne).Sama jestem na diecie antycellulite i trzeba naprawde dużo samozaparcia aby wytrwać.Moje dotychczasowe nawyki żywieniowe wygądały mniej wiecej tak-na śniadanie płatki Fitness z mlekiem i do posłodzenia miód,herbata z cukrem i potem kawa z cukrem,na obiad jadłam np spagetti a na kolacje białe pieczywo z serem do tego dochodziło troche słodyczy soki owocowe itd.Teraz całkowicie wyeliminowałam cukier ze swojej diety a na śniadanie jem praktycznie samo białko np jajecznice z chudą szynką i ze szczypiorkiem na obiad jakas ryba smazona na oliwie mnóstwo warzyw i kolacja mniej wiecej podobna do śniadania.Od czasu do czasu kiedy czuje ze potrzebuję czegos słodkiego pozwalam sobie na mały jogurt albo banana.Oprócz tego pije zieloną herbatę i dość duzo wody.Oprócz tego ćwicze 3 razy w tygodniu.Postaraj sie wyeliminować wszystko co bardzo przetworzone tzn jedz ciemne pieczywo surowe warzywa,ale nie głodź sie i nie baw w diety 1000 kalorii bo to bzdura.Unikaj soków z kartonu bo zawierają duzo cukru,wiem ze to uciążliwe bo wiem sama po sobie ze czasem mam ochote na szklanke zmnego soczku ale wiedz o tym ze im więcej cukru w Twojej diecie tym szybciej znowu będziesz głodna(jedząc słodkie rzeczy szybko wzrasta cukier we krwi i potem gwałtownie spada na co organizm reaguje głodem).Jesli jeszce jakies pytania to pisz.Pozdrawiam