Czy macie jakieś przeciwsazania co do pieczarek? Uwielbiam takie przysmażane =), ale skoro to grzyby to chyba cięzko się je trawi, więc nie wiem czy ich nie wyeliminować. Jakieś opinie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
no troche do smaku to mozna ale nie takie mocno przysmazone z pateli bo pol dnia bedzie ci sie odboijac
w malych ilosciach niepowinno zaszkodzic
ale to grzyb ktory niema zadnych wartosci odzywczych :)
Pozdrawiam
" Jest dobrze ... "
w malych ilosciach niepowinno zaszkodzic
ale to grzyb ktory niema zadnych wartosci odzywczych :)
Pozdrawiam
" Jest dobrze ... "
... .. .
...
Napisał(a)
Jak smażone na tłuszczu to sam sobie odpowiedz czy warto.
Moderator Odżywianie
Moderator Odżywianie
...
Napisał(a)
Hmmm to nie jest takie smażenie. Moja mamuśka, jak robi mi filety z tymi pieczarkami to dosłownie smaruje delikatnie tylko dno olejem roślinnym, a to wszystko się pichci na tej "wodzie" która "wytopi się" z kuraczaka.
...
Napisał(a)
z tego co wiem to grzyby oprócz walorów smakowych
nie maja praktycznie żadnych wartości odżywczych
Remember:
"SMILE NOW ,CRY LATER"
nie maja praktycznie żadnych wartości odżywczych
Remember:
"SMILE NOW ,CRY LATER"
...
Napisał(a)
grzyby 2,5 % blonnika
zawieraja weglowodany o niskim indexie glikemicznym - ponizej 15.
pozostaje pytanie o zawartosc wspomnianych weglowodanow:> jaki rozklad tluszczy i bialka;> no coz, tego nie znalazlem:)
zawieraja weglowodany o niskim indexie glikemicznym - ponizej 15.
pozostaje pytanie o zawartosc wspomnianych weglowodanow:> jaki rozklad tluszczy i bialka;> no coz, tego nie znalazlem:)
...
Napisał(a)
oto przepis na najlepszą sałatkę z pieczarek: świeże i czyste pieczarki pokroić na talarki,dodać pokrojone warzywa(do wyboru, wybrać co się ma pod ręką: zieleninę,paprykę świeżą,ogórek świeży, kalafior surowy,brokuły, kukurydzę konserwową, pomidor itp.),przyprawić do smaku,wymieszć z sosem majonezowym lub jogurtowo-majonezowym, podawać i jeść zaraz po zrobieniu sałatki
...
Napisał(a)
Z grzybami to jest troche dziwnie, bo ściany komórkowe grzybów są zbudowane głównie z niestrawnej chityny i jesli nie zniszczy się jej, to grzyby przechodza przez człowieka właściwie nie trawione i nic z nich organizm nie czerpie-chyba, że z tego w czym były przyrządzone(jakis sos itp). Żeby zniszczyć ściany komórkowe trzeba świeże grzyby przepuścić przez maszynkę do mięsa, a jeśli są suszone to zemleć na proszek. Wartość odżywcza grzybów równa się mniej więcej kefirowi, zawierają one od 3 do 5g białek, do 5g węglowodanów w suchej masie, a także witaminy, enzymy, mikroelementy i antybiotyki
smoczek
mod(ka) działu odżywianie

smoczek

...
Napisał(a)
a surowe pieczarki faktycznie są pyszne
smoczek
mod(ka) działu odżywianie

smoczek

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!