Szacuny
2
Napisanych postów
44
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
871
Cześć, w związku ze zmianą pracy musiałem trochę zmienić dietę i w miejsce jednego posiłku z ryżem wrzucić chleb. Normalnie jadłem zgodnie z dietą ze 3 kromki chleba, teraz 11 (wcześniej 90g, teraz 330g). 150g ww z 450g to węgle z chleba. Jakie mogą być tego pozytywne / negatywne skutki? Chleb żytni razowy, w posiłkach porannych (śniadanie + praca o 13:00). Inne węgle to owsiane na śniadanie, ryż na obiad, jakieś proste w potreningowym.
Na marginesie dodam:
Dieta nie jakoś bardzo na masę, ale tak, żeby mieć paliwo i nie jeść za mało. Ja: 180cm, 70kg. Dieta: 145 B / 470 WW / 75 T. Trzymam na niej masę, ale widzę poprawę w wyglądzie.
Jak więc ta zwiększona podaż chleba może wpłynąć na ewentualne przyrosty w wadze / wyglądzie / energii(?) ?
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
J/W
Jeżeli ten produkt wliczysz zgodnie z Twoim zapotrzebowaniem i makroskładnikami powinno być wszystko dobrze. Sam w sobie dany składnik odżywczy nie powoduje zyskiwania kilogramów. To oczywiste.
Szacuny
2
Napisanych postów
44
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
871
Dzieki za odpowiedzi!
Po prostu spotkalem sie w innych tematach z krotkimi opiniami "chleb nie na mase / nie opieraj wegli na chlebie / malo chleba" i zaczalem sie zastanawiac :)
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Gdybyś jadł sam chleb/owsiane czy ryż mogłoby to wpłynąć pejoratywnie na Twój metabolizm, ogólnie organizm. Trzeba być elastycznym w doborze składników odżywczych, oczywiście jeżeli mowa o jakościowym pieczywie. Kalorie, makroskładniki i dobór zdrowych produktów to jest to czego chce Twój organizm.