Szacuny
1
Napisanych postów
176
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
5307
Witam. Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie na temat bułek i chleba. Wiem że pieczywo pszenne nie jest najwyższej jakości, staram się jesc też pieczywo graham. Ale ogólnie chce wiedzieć czy można jest takie rzeczy w diecie (jestem teraz na masie), w pracy nie mam za dużo przerw więc biorę do pracy 3 takie bułki z zawartością oczywiście i owsiankę
Zmieniony przez - lulok7 w dniu 2021-06-23 18:12:14
Szacuny
23299
Napisanych postów
25280
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1020603
Cześć!
Osobiście nie jestem fanem pieczywa, ale nie ma w nim nic złego gdy na przykład samemu upieczesz chleb w piekarniku na przykład na zakwasie. Książek o pieczeniu chleba znajdziesz wiele, ale i tutaj na forum znajdziesz olbrzymią ilość przepisów.
Dzięki temu będziesz wiedział, co taki chleb ma w sobie. Dodatkowo gdy wypełnisz go odpowiednio składnikami jak na przykład, schab, krojona pierś z kurczaka czy szarpana wieprzowina oraz odrobina warzyw, będzie to doskonały posiłek. Do owsianki, o której wspominasz dorzuć jeszcze jakiś owoc oraz odżywkę białkową i będziesz miał kolejny dobrze zbilansowany posiłek.
Szacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
dobrej jakości pieczywo zawsze może się znaleźć w naszym odżywianiu, co do pieczywa to dobrej jakości pszenne będzie lepsze od pseudo grachamek czy razowego, co imituje tylko to pieczywo.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34742
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
W diecie uwzględniam codzinnie pieczywo i w zależności czy masa czy redukcja to jest go róznie , nie ma nic złego w pieczywie pszennym i nie ma co go demonizować , kązde pieczywo może być dobre i każde moze być złe bez znaczenia jaka mąka będzie uzyta . Kupuj pieczywo z jak najkrótszym składem , unikaj tych marketowych z głebokiego mrożenia .
Szacuny
59
Napisanych postów
473
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
2578
W Biedronce jest dobre pieczywo, ja bazuję głównie na żytnim z maślanką - żadnej chemii. Jednak i jakiś jaśniejszy czasem kupię. Przed treningiem 2-3 kromki posmarowane masłem i energia stopniowo się uwalnia przez cały trening i jest się sytym, nie lubię ssania w żołądku podczas treningu. Chleb z masłem jest Ok i tyle.
Szacuny
525
Napisanych postów
1516
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
22229
Odpowiadając to pytanie---->można. Sam rotuje rodzajami chleba, aby mi smak nie spowszedniał: razowy, wieloziarnisty, pszenny, maślany. Można i nawet bananowy zrobić, jeśli ktoś chce :)
Szacuny
40
Napisanych postów
242
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
8208
Wystarczy czytać etykiety, jak się poszuka to w większości sklepów uda się znaleźć pieczywo o dobrym składzie, zwykle nie najtańsze, ale niekoniecznie też przesadnie drogie.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Dobrej jakości pieczywo będzie podobnym źródłem węglowodanów w naszej diecie, jak kasze, ryże, ziemniaki, płatki zbożowe, czy makarony. W zdrowiej diecie znajdzie się miejsce zarówno na dobrej, jak i gorszej jakości produkty. Ważny jest ogół diety i to na jakich źródłach składników odżywczych będziemy bazować. Na temat pieczywa polecam poczytać więcej informacji w artykule przedstawionym poniżej:
Szacuny
8
Napisanych postów
233
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
3427
Ja codziennie w swoje j diecie stosuje trochę pieczywa zazwyczaj 1-2 bułki. I teraz pytanie bo przebywam w Niemczech a tu z pieczywem jest lipa, osobiście kupuje bułki z pestkami dyni co sądzicie o takim pieczywie? Oczywiście jest ono chyba z mąki pszennej ale najbardziej mi podchodzi. Te wszystkie kajzerki to gumowe pieczywo, żytnie bułki są drogie około 2 zł za sztukę i cholernie twarde tzn kaleczą mi podnieienie. Jest jeden fajny chleb razowy pełnoziarnisty ale koszt 8 zł za 400 gram co odpada..
Zmieniony przez - michals19s w dniu 2021-06-27 12:45:11