Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
2
Siemka mam 16 lat i od mniej wiecej od 8/10 lat mam piegi na ramionach i przedramieniach po opalaniu. I chce sie dowiedziec jak sie ich pozbyć jakieś kremy czy domowe sposoby oraz jak sie zabezpieczyć przed kolejnymi ?
Zmieniony przez - Chcesende w dniu 2016-07-31 14:25:47
Szacuny
212
Napisanych postów
1557
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
24901
Nie pozbędziesz się piegów. Chyba, że amputacja ;p. Taki już jesteś i to cię wyróżnia. Im mniejsze nasłonecznienie tak jak wspomniał przedmówca to będzie ich mniej ale w sezonach wiosennym i letnim bedą się nasilać ;p.
Szacuny
1
Napisanych postów
10
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
34
Nie ma żadnych kremów na usuwanie piegów, niestety. Tylko zabieg może je usunąć. Nie wystawiaj ich na słońce, bo zrobią się ciemniejsze i pojawią sie nowe.
Szacuny
39
Napisanych postów
91
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
25040
Maść monobenzone Moja mama ja stosowała na piegi, na twarzy przez prawie 3 lata w wieku 12 lat. Teraz ma 50+ zero piegów na twarzy, skóra też się ładnie trzyma. Jak jesteś ciekawy szczegółów to zadzwonię do niej i podpytam dokładniej.
Szacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767014
Niestety, ale nie ma żadnych sposobów na pozbycie się tego typu zmian skórnych za pomocą naturalnych metod. Oczywiście można to zrobić chirurgicznie, ale stosuje się to tylko w sytuacji, gdy zmiana nowotworowa wykazuje jakieś niepokojące objawy złośliwe. Jeżeli jesteś zaniepokojony powiązaniem zmian na skórze, to sugeruję wybrać się do dermatologa. Zobaczy on czy nie ma w tym żadnych niebezpieczeństw. Poza tym, warto unikać dużej ilości promieni słonecznych, które są czynnikiem powodującym powstawanie zmian.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Oprócz specjalistycznych preparatów zmniejszających widoczność piegów, stosować można domowe sposoby typu * przecieranie piegów sokiem z cytryny, * nakładanie maseczki ze startych, świeżych ogórków, * przemywanie piegów zsiadłym mlekiem lub przecieranie ich połówką pomidora. :) /Rzecz jasna- nie ręczę za skuteczność tych metod.../ xD