Szacuny
1
Napisanych postów
89
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
12765
Witam, w ostatnim czasie na moim ciele nastąpił wysyp pieprzyków. Pojawiły się przede głównie na plecach, jednak są one płaskie i nie ma obaw co do nich, nie przeszkadzają mi. Jednak bardzo boje się o pieprzyka, którego mam od dzieciństwa, na łuku brwiowym. Bardzo chciałbym trenować boks i boję się, że w razie jego uszkodzenia mogę mieć poważne problemy zdrowotne.
Czy moje obawy są słuszne? Co radzicie?
Szacuny
57
Napisanych postów
2417
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
25081
raczej sie nie przejmuj , ewentualnie zalatw sobie wizyte u dermatologa dla sprawdzenia ogolnie cery i charakteru tych pieprzykow , on Ci powie czy wszystko ok ;]
Szacuny
20
Napisanych postów
522
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4404
ja sobie przypadkiem zerwalem pieprzyka takie 2cm x 1 cm, krew leciala konkret ale do tej pory nic mi nie jest a pieprzyk sie odbudowal ;) ale no rozne sa przypadki takze lepiej coś z nim zrobic (usunac).
poza tym nie ma wiekszego znaczenia czy nowe pieprzyki sa plaskie czy nie
ja gdzieś czytałem że to jednak ma znaczenie, że te pieprzyki "kalafiorowate" sa o wiele groźniejsze niż płaskie ale nie pamietam dokladnie co to był za artykuł ;)
Szacuny
57
Napisanych postów
2417
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
25081
co do tego czy wypuklosc ma znaczenie to i tak i nie , ''kalafiorowate''wcale nie sa bardziej szkodliwe czy cos , ale poprostu latwiej o ich uszkodzenie ;]