Chłopaki i dziewczęta czy czymś się różni pierś z kurczaka z biedronki a z mięsnego.? Wiem te z biedronki jest już gotowe tylko przyprawić zrobić i szamać. Ale tak mysle i mama mówi ze jak bym z mięsnego brak to było by taniej tylko obrobić z skóry i to samo.??
...
Napisał(a)
Witam.!
Chłopaki i dziewczęta czy czymś się różni pierś z kurczaka z biedronki a z mięsnego.? Wiem te z biedronki jest już gotowe tylko przyprawić zrobić i szamać. Ale tak mysle i mama mówi ze jak bym z mięsnego brak to było by taniej tylko obrobić z skóry i to samo.??
Chłopaki i dziewczęta czy czymś się różni pierś z kurczaka z biedronki a z mięsnego.? Wiem te z biedronki jest już gotowe tylko przyprawić zrobić i szamać. Ale tak mysle i mama mówi ze jak bym z mięsnego brak to było by taniej tylko obrobić z skóry i to samo.??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Warto czasem zjeść dziczyznę, widzi się różnicę między hodowlanym mięsem a dzikim... Pomijam już sam smak, ale dzikie mięso nie psuje się tak łatwo , nie jest tak wodniste, "rozlazłe", tłuste...
...
Napisał(a)
Wartość odżywcza zostaje taka sama taak.? Xd bo juz się sam w tym pogubiłem
...
Napisał(a)
Mięso tu i tu jest to samo, tyle że rzeczywiście z biedronki jest powycinane, więc wystarczy tylko umyć. Wartość jest ta sama. Jedyna różnica będzie jeśli kupisz eco. Różnica w jakości, inaczej hodowane kurczaki z wolnego wybiegu na pewno zdrowsze ale i niestety doższe w zakupie.
2
...
Napisał(a)
Aha no dobra luz :D
Bo u mnie w mieście często promocje są w mięsnych na pierś z kurczaka itd. Wole dać 15zl za 1,3 kg kurczaka niż za 1kg z biedronki nie wiem zobaczymy kupie zobaczę jak to będzie wyglądało wszystko. Dzięki i Pozdrawiam :)
Bo u mnie w mieście często promocje są w mięsnych na pierś z kurczaka itd. Wole dać 15zl za 1,3 kg kurczaka niż za 1kg z biedronki nie wiem zobaczymy kupie zobaczę jak to będzie wyglądało wszystko. Dzięki i Pozdrawiam :)
...
Napisał(a)
Usmaz sobie 200g piersi z Biedronki na jednej pateni i 200g z porządnego sklepu miesnego na drugiej patelni na tym samym ogniu i w tym samym czasie. Zważ po odsaczeniu wtedy ujrzysz róznice. Pamietam afere jak w mieso wode wstrzykiwali zeby na wadze zyskac.
Ja mam bezposrednie dojscie do ubojni kur i na rano zawsze mam swieze miesko sprzed kilku h i wtedy dopiero czuc róznice i w smaku i wygladzie.
Ja mam bezposrednie dojscie do ubojni kur i na rano zawsze mam swieze miesko sprzed kilku h i wtedy dopiero czuc róznice i w smaku i wygladzie.
...
Napisał(a)
Czemu 150g. Ja jem zawsze 200-250g wazone przed obróbka termiczną.
Tu prosze ciekawy art:
https://jarek-kefir.org/2014/03/25/epoka-miesa-juz-minela-toksyczny-koktail-sterydow-antybiotykow-i-hormonow-w-kurczakach/
Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2017-01-25 14:37:03
Tu prosze ciekawy art:
https://jarek-kefir.org/2014/03/25/epoka-miesa-juz-minela-toksyczny-koktail-sterydow-antybiotykow-i-hormonow-w-kurczakach/
Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2017-01-25 14:37:03
...
Napisał(a)
Wartości są te same, w mięsnym nieraz jest tansza, ale trzeb odkroić nieraz chrząstki, jakąś skórę i jak się podliczy to wychodzi drożej, kupujemy np 100g a po odkrojeniu jest już 80gram
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
anubis84Wartości są te same, w mięsnym nieraz jest tansza, ale trzeb odkroić nieraz chrząstki, jakąś skórę i jak się podliczy to wychodzi drożej, kupujemy np 100g a po odkrojeniu jest już 80gram
Wartosci oczywiscie te same przeliczajac na wage przed obróbką. Mi chodzi juz nawet po odkrojeniu gdzie mamy czysty cycek bez chrząstek i kosci. Biorąc z ubojni mam pewnosc ze do takiej piersi nic nie wstrzykiwano aby zwiekszyc wage/objetosć bo znajomy sam je segreguje ale piers z ubojni która idzie na dyskonty to juz druga sprawa czy tam nic nie manipuluja przy tym w trakcie przepakowywanie w pudełeczko plastikowe.
Jeszcze jedna kwestia to co owy kurak jadl w czasie swojego krótkiego zycia? Czy tylko karme ekologiczna czy antybiotyki i inne tego typu gówna ale tego juz nie sprawdzimy.
Zostaje nam tylko tak jak w tym artykule co dałem piers z porządnego i szanowanego sklepu miesnego gdzie wody duzo nie ma po obróbce na patelni i kurak z typowego dyskontu gdzie woda która z niego wyciekła moze posłuzyc jako pierwsze danie rosół :)
Mi kilka razy podczas wazenia i obróbki piersi z ubojni a dyskontu wychodzilo czasem 20-30g wiecej usmazonego mieska po zwazeniu na korzysc ubojni wniosek chyba prosty. Cos przy niech jest robione bo same wody nie nabierają. Moze też przy zamrażaniu częsc wody wchłania piers? Bo nie kazdy wie ale taka piers z dykontów jest czasami i 2 tyg mrozona a potem dopiero wystwiana do chłodziarek i wiele razy sam takie opakowanie sprawdzałem i było twarde jak skała. No temat rzeka...
...
Napisał(a)
No to jak wolisz z ubojni to bierz, poza tym musisz wiedzieć jeszcze skad oni biora kurczaki bo raczej ich sami nie hodują.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
No dokladnie mogą w ciula robic ale to juz mniejsza z tym ja wiem to co chciałem wiedzieć. Jak będzie promocja to z mięsnego a tak to zostanę przy biedronce :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!