Poszukuję sprawdzonego przepisu na ryż z kurczakiem aby przygotować dzien wcześniej. Niestety jak robię ryż z piersią kurczaka to na następny dzień jest to suche, jakieś rady? Proszę tylko nie pisać że polej keczupem czy innym shitem
...
Napisał(a)
Cześć,
Poszukuję sprawdzonego przepisu na ryż z kurczakiem aby przygotować dzien wcześniej. Niestety jak robię ryż z piersią kurczaka to na następny dzień jest to suche, jakieś rady? Proszę tylko nie pisać że polej keczupem czy innym shitem
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Zalezy jak przygotujesz, jesli nie wypieczesz piersi na wior to nie bedzie sucha bardzo. Do ryzu mozesz dolac troche wody przy podgrzewaniu w garnku czy mikrofali. Polecam poprzegladac tematy w dziale kuchnia tak jak to wyzej zostalo wspomniane :)
...
Napisał(a)
Kurczaka z ryżem można przygotować na milion różnych sposobów. Jak za mocno go wysuszysz na patelni no to zawsze będzie suchy. Możesz na przykład zrobić go w jakimś sosie śmietanowym czy jogurtowym z ziołami to już na pewno nie będzie mokre, Ja ostatnio bardzo często stosuję gotowe sosy słodko-kwaśne, fajną opcją też jest po prostu zrobienie sosu z całych pomidorów – mój faworyt to z pomidorków koktajlowych. Fajną opcją jest też zrobienie szarpanego kurczaka, czyli gotujesz kurczaka w wodzie i go szarpiesz mieszasz z sosem na przykład barbecue i trochę wody na patelni i jest bajka. Przejrzyj sobie dział kuchnia i fit kuchnia w artykułach i na pewno znajdziesz jakiś inspiracje
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
kurczak to danie, które chyba ma najlepsze właściwości do kształtowania smaku - mięso jest dosyć bezsmakowe i łapie smak przypraw. Jeżeli smażysz kurczaka to polecam na małym ogniu i najpierw podsmażyć, a później poddusić - typowe dla mięs, zamknąć podsmażając żeby w środku był soczysty ... osobiście jednak mrożę sobie rosołek i dodaję kostki takie jak do napoju, rosołowe na koniec smażenia i duszę ;) ... a dlaczego nie sosy? nie tak trudno przygotować np. sos pieczarkowy czy jaki tam lubisz ... polecam też przeciery pomidorowe w szklanych butelkach - 99.99% pomidorów, wystarczy dodać kilka przypraw i masz soczyste mięso - kolega powyżej dobrze poradził, że rwane będzie bardziej nasiąknięte ( chociaż gotowane z zasady jest bardzo suche i wolę gotowane udka czy podudzia lub chociaż to już inna bajka, gotowana golonka indyka :D )
...
Napisał(a)
Nie wiem jak ten ryż przechowujesz po ugotowaniu ale jak że Ci tam wysycha
...
Napisał(a)
Kurczaka uduś z warzywami w formie potrawki, coś jak FAJITA.
Albo zmiel pierś, ulep pulpety i zrób w sosie pomidorowym.
Albo ugotuj w rosole/jakimś warzywnym wywarze tę pierś.
Albo zmiel pierś, ulep pulpety i zrób w sosie pomidorowym.
Albo ugotuj w rosole/jakimś warzywnym wywarze tę pierś.
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
...
Napisał(a)
Dowolne sosy czy polewy , warzywa, rób w woreczku z przyprawami , duś i nie będzie suchy . Ketchup to shit?? a co w nim takiego złego ??
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
W sytuacji, gdy ugotujesz, czy też upieczesz pierś z kurczaka, to nie ma opcji żeby na drugi dzień mięso nie było suche. W zasadzie dotyczy to każdego rodzaju mięsa. Pieczony schab, szynka również takie będą.
W takiej sytuacji sugeruję jednak trochę popracować nad tym, aby posiłek nie był tak jałowy. Wystarczy przecież dodać warzywa, passate, trochę mleczka kokosowego, przyprawy i już masz bardzo fajna opcję mięsa z warzywami w sosie. Wtedy zdecydowanie nie będzie suche. Polecam dział kuchnia sfd i korzystanie z przepisów.
W takiej sytuacji sugeruję jednak trochę popracować nad tym, aby posiłek nie był tak jałowy. Wystarczy przecież dodać warzywa, passate, trochę mleczka kokosowego, przyprawy i już masz bardzo fajna opcję mięsa z warzywami w sosie. Wtedy zdecydowanie nie będzie suche. Polecam dział kuchnia sfd i korzystanie z przepisów.
2
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Moim ulubionym daniem z kurczakiem jest butter chicken, możesz spróbować też chicken curry. To są dania, w których kurczak pływa w sosie, więc nie wyschnie, do tego im dłużej takie jedzenie dochodzi tym jest (według mnie) lepsze. Do tego jak wyżej wspomniano szarpany kurczak jest świetny, ja z niego robię najczęściej burgery lub wrzucam w tortille z warzywami, świetnie też się nadaje do quesadilli. Wiem, że nie wszystkie te dania będą dla wszystkich dobre, ale według mnie bycie "na diecie" (dowolnej) przede wszystkim musi smakować
W przypadku szarpanych mięs ogranicza Cię tylko kreatywność i gust, bo można je zjeść ze wszystkim.

1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Dieta na masę do oceny [83kg]
Następny temat