Szacuny
1
Napisanych postów
12
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
376
czy mozna zamrozic piers kurczaka i potem ją normalnie smazyc? nie traci nic na jakosci? Wiadomo zeby rozmrozic wsadzam ja do cieplej wody i tam lezy z godzine dopiero potem smaze.
Nie wiem ale babka mi w pracy powiedziala że mieso cos na tym traci i to juz nie to białko :/ czy to prawda ?
Szacuny
2
Napisanych postów
181
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
20091
Sposoby rozmrażania drobiu:
Metoda wodna. Rozmrażanie odbywa się przez natrysk lub zanurzenie tuszki (bezpośrednio lub w opakowaniu) w wodzie. Metoda pozwala na skrócenie procesu rozmrażania, jednak występują duże straty składników odżywczych i obniżenie jakości sensorycznej. Zauważalny jest na ogół wzrost masy produktu (wysoka wydajność rozmrażania), lecz wchłonięta woda wycieka i odparowuje w czasie obróbki cieplnej.
Szacuny
1
Napisanych postów
39
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1406
nie bój sie mięcho nie straci na wartości;] przecież po to się zamraża żeby zachowac wszystkie wartości odzywcze no i oczywiscie zeby sie nie zepsulo xD xD xD :)