Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Pierwszy cykl Testosteron prolongatum

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2090

Formularz - Proszę o pomoc

Waga

Wzrost

Obwód ramienia

Obwód klatki

Obwód uda

Obwód talii

Staż na siłowni

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

Opisz swój plan treningowy

Cel cyklu

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

Stan zdrowia

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

PPM (podstawowa przemiana materii)

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 11 Wiek 34 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 214
Cykl

1. WIEK: 32
2. WAGA: 95
3. WZROST: 186
4. WYMIARY: uzupełnię
-biceps:
-klatka:
-udo:
-talia:
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 15 lat
6. DIETA:
-białko: 2
-węglowodany: 2,5
-tłuszcz: 1
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak
8. TRENING: push/pull/legs 3-4/week -> docelowy split jak przejdę na treningi 5/week
9. CEL CYKLU: rekompozycja - docelowe utrzymanie wagi przy początkowej redukcji
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: brak
11. POZIOM BF%: 30%?
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): mezomorfik
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: łysienie
15. PPM (podstawowa przemiana materii): 1900kcal
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 120
Dwa poniższe ćwiczenia robię asekuracyjnie- problemy z kolanem z młodości:
-martwy ciąg: 100
-przysiad: 100

Cześć!
Wracam do tematu pierwszego cyklu po roku - wcześniej miałem słabe wyniki krwi, teraz jest lepiej.
Na siłowni śmigam od jakichś 15 lat. Wydaje mi się że jakieś pojęcie o treningu i diecie posiadam. Chociaż treningi bardziej służą mi jako odskocznia od obowiązków i trenuje bez spin na efekty. Teraz chcę spróbować jak to jest z tą „bombą”. Były okresy gdzie wszystko miałem dopięte na ostatni guzik i było elegancko, ale przez ostatni rok mimo starań stałem w miejscu. Dlatego zacząłem trochę odpuszczać, poznałem świetną kobietę i trochę się zapuściłem. Nie ma co się rozwodzić nad powodami, do decyzji dojrzewałem kilka lat i jestem zdecydowany.

Ten wpis chce traktować bardziej jako dziennik cyklu, ale liczę na wasze fachowe zdanie co ewentualnie zmienić.

Cykl planuje na ok. 20-24tyg tak żeby w marcu skończyć i zrobić PCT. Odpocząć minimum do czerwca i ewentualnie zacząć kolejny.

Jedyny środek jaki będę używał to testosteron prolongatum z jelfy z polskiej apteki, 100% oryginalny w połączeniu z hcg.
Wszystkie zakupy będą robione w aptece. Chcę rozpocząć od 200mg e4d i po 3 tyg. zrobić badania, jak będzie bez dramatu przejdę na 250mg e4d i znowu po 3 tyg. badania potem do 300mg w zależności od reakcji organizmu i wyników krwi. Jak będzie spoko to zostaje na tej dawce do końca. Od początku cyklu pregnyl 500iu po wbiciu teścia. Dodatkowo będę brał jeszcze 1mg finasterydu ed żeby już totalnie nie wyłysieć (narzeczona zabrania golenia łba na łyso :D)

Mój plan:

0. Badania: morfologia, profil lipidowy, enzymy wątrobowe, alt+ast, mocznik+ kreatynina, tsh, testosteron calkowity, estradiol, prolaktyna, fsh, lh, progesteron

Tydzień:
1-3. Prolongatum 200mg e4d +500hcg
3. Badania: Estradiol, prolaktyna, progesteron, enzymy wątrobowe
3-6. Prolongatum 250mg e4d
6. Morfologia, Estradiol, prolaktyna, progesteron, enzymy wątrobowe
6-12. Prolongatum 300mg e4d
12. morfologia, profil lipidowy, enzymy wątrobowe, mocznik+ kreatynina, estradiol, prolaktyna, fsh, lh, progesteron
12-24. Prolongatum 300mg e4d
24. Estradiol, prolaktyna, progesteron
25. 4x Hcg 2500iu e3d + eksemestan 12,5mg 2x/tydz.
27. Test całkowity, Estradiol, prolaktyna, progesteron
27. Jak badania ok clostilbegyt (clomid z apteki) 50mg przez 4tyg
30.morfologia, profil lipidowy, enzymy wątrobowe, mocznik+ kreatynina, tsh, testosteron calkowity, estradiol, prolaktyna, fsh, lh, progesteron

W razie jakichś dużych zaburzeń we krwi przerywam cykl i robię odblok. Pod ręką oczywiście symex i dostinex w razie problemów z estrogenami.
Co sądzicie? Jakieś porady? Nie wiem czy dobrze rozplanowałem pct przy stosowaniu hcg w trakcie cyklu.

Zakupy które zrobiłem:
Strzykawki 3ml
Insulinówki z igłami 1ml
Igły iniekcyjne 0,5mm
Igły do nabierania 1,2mm
I reszta środków higienicznymi
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 11 Wiek 34 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 214
HTZ_fan
Tylko, że zejście z cyklu nie musi być takie łatwe, jak Ci się wydaje. W sensie odbloku. Jednym udaje się bez problemów, inni bujają się z odblokiem miesiącami. Poczytaj tematy z cyklu "TRT i odblok".

30% a 15% fatu to jest olbrzymia różnica.

Generalnie - zrobisz jak uważasz. Ani Cię nie zachęcam, ani nie zniechęcam - po prostu przemyśl sobie, bo czas przed Tobą szczególny...

Zmieniony przez - HTZ_fan w dniu 2023-11-18 12:43:09

Dzięki stary! Serio!
Zastanowię się jeszcze w tym tygodniu i dam znać :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 147 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3544
Będę obserwował i 3mał kciuki.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 106327 Napisanych postów 378355 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1711692
I to jest fajne podejście. Wszystko dopięte.zaczal bym od 200 mg co 5 dni i po tych 3 tyg dzień po inj jak będziesz robic badania sprawdzisz poziom testa popros o zaznaczenie koniecznie na zleceniu nawet ręcznie niech dopisze ze chcesz dokładny wynik testosteron bo być może taka dawka będzie już wystarczająca na start a stawiam że tak.
Jedyne co to podbiło bym białko do tych 2.5 gr/kg

Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2023-11-17 06:21:17
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
lodzianin1
I to jest fajne podejście. Wszystko dopięte.zaczal bym od 200 mg co 5 dni i po tych 3 tyg dzień po inj jak będziesz robic badania sprawdzisz poziom testa popros o zaznaczenie koniecznie na zleceniu nawet ręcznie niech dopisze ze chcesz dokładny wynik testosteron bo być może taka dawka będzie już wystarczająca na start a stawiam że tak.
Jedyne co to podbiło bym białko do tych 2.5 gr/kg

Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2023-11-17 06:21:17

Dzięki za rady! Odnośnie poziomu teścia w trakcie cyklu: jakie poziomy są wystarczające? Mój lab podaje wartości w ng/ml albo inny nmol/l
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 250 Napisanych postów 680 Wiek 50 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 16339
Wydaje mi się, że popularniejsza skala jest w ng/ml (ew. ng/dl). Bez problemu możesz sobie przeliczyć z nmol, aby posługiwać się jedną skalą. Stosowne kalkulatory są w necie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 372 Napisanych postów 1024 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 27167
Na pewno będziesz musiał dobrać sobie dawkę exe i myślę że takie podbijanie dawki co kilka tygodni na samym początku gdzie nie masz odpowiedniej wiedzy i doświadczenia jak Twój organizm będzie reagować po prostu będzie Ci to utrudniać. A odblok w marcu jak chcesz lecieć dalej od czerwca to też pewnie nie ma większego sensu, ale to już sam pewnie stwierdzisz ze nie opłaca się schodzić :D. I ten finasteryd to ja też bym jeszcze przemyślał. Od samego testosteronu włosy raczej nie powinny lecieć chociaż no tutaj i tak genetyka gra najwazniejsze skyprzce. Finasteryd żeby działał trzeba go stosować cały czas bardzo długo a on może mieć sporo nieprzyjemnych skutków uboczonych Co Ty się narzeczona przejmujesz, inna sobie znajdziesz najwyżej :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
HTZ_fan
Wydaje mi się, że popularniejsza skala jest w ng/ml (ew. ng/dl). Bez problemu możesz sobie przeliczyć z nmol, aby posługiwać się jedną skalą. Stosowne kalkulatory są w necie.

Jasne, to nie problem! Kwestia do jakich poziomów ng/ml dążę na cyklu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Patriotaa
Na pewno będziesz musiał dobrać sobie dawkę exe i myślę że takie podbijanie dawki co kilka tygodni na samym początku gdzie nie masz odpowiedniej wiedzy i doświadczenia jak Twój organizm będzie reagować po prostu będzie Ci to utrudniać. A odblok w marcu jak chcesz lecieć dalej od czerwca to też pewnie nie ma większego sensu, ale to już sam pewnie stwierdzisz ze nie opłaca się schodzić :D. I ten finasteryd to ja też bym jeszcze przemyślał. Od samego testosteronu włosy raczej nie powinny lecieć chociaż no tutaj i tak genetyka gra najwazniejsze skyprzce. Finasteryd żeby działał trzeba go stosować cały czas bardzo długo a on może mieć sporo nieprzyjemnych skutków uboczonych Co Ty się narzeczona przejmujesz, inna sobie znajdziesz najwyżej :)

Haha, dzieki! Ale w marcu to już po ptokach bo w lutym ślub
Dobrać dawkę exe - co masz na myśli? Żeby dokupić exe? Będę miał symex.
Co do tego odbloku i kolejnego cyklu to moje przeoczenie bo stary wpis kopiowałem, przy obecnym cyklu na razie bez planu na kontynuację, pożyjemy zobaczymy
Fina przyjmuje 1,25mg/dzień od prawie roku i żadnych sajdów, a i włosów trochę więcej! Niestety przy nadmiarze teścia sporo może przejść w dht i włosy lecą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 384 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10652
Exe zalezy jak bedziesz aromatyzowal.
Fina nalezy tolerujesz ale na cyklu moze byc roznie. Slyszalem tylko z grubsza musial bys sam poczytac
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 372 Napisanych postów 1024 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 27167
Czyli forma robiona pod ślub :D mam tylko nadzieje ze robisz to dla siebie nie dla narzeczonej i Cię rozgrzeszam w takim przypadku :D co do exe to miałem na myśli ze podczas cyklu bedziesz musiał brać symex tez. Nadmiar testosteronu bedzie Ci konwertować do estradiolu i w zaleznosci od tego w jakim stopniu będziesz musiał brac co kilka dni odpowiednią dawke. Masz zaplanowane badania i bardzo dobrze bo to się dobiera pod kątem badań. Natomiast jesli bedziesz zmieniał dawki testosteronu co kilka tygodni no to bedziesz miał po prostu wieksze wachania estradiolu.

/1 opakowanie symexu jak masz to Ci wystarczy aaa i do lutego to jeszcze wiele sie moze zmienic :P nie takie rzeczy swiat widział

Zmieniony przez - Patriotaa w dniu 2023-11-17 09:40:45
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Patriotaa
Czyli forma robiona pod ślub :D mam tylko nadzieje ze robisz to dla siebie nie dla narzeczonej i Cię rozgrzeszam w takim przypadku :D co do exe to miałem na myśli ze podczas cyklu bedziesz musiał brać symex tez. Nadmiar testosteronu bedzie Ci konwertować do estradiolu i w zaleznosci od tego w jakim stopniu będziesz musiał brac co kilka dni odpowiednią dawke. Masz zaplanowane badania i bardzo dobrze bo to się dobiera pod kątem badań. Natomiast jesli bedziesz zmieniał dawki testosteronu co kilka tygodni no to bedziesz miał po prostu wieksze wachania estradiolu.

/1 opakowanie symexu jak masz to Ci wystarczy aaa i do lutego to jeszcze wiele sie moze zmienic :P nie takie rzeczy swiat widział

Zmieniony przez - Patriotaa w dniu 2023-11-17 09:40:45

Haha, dzieki!
Co do częstotliwości bicia co radzisz e4d czy e5d?

Zmieniony przez - Vuxiu w dniu 2023-11-17 10:23:31
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

TRT + dodatek Epistane

Następny temat

Odblok, zaczynać clomid?

Spalanie
Polecane artykuły