Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
30
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1060
witam, mam stwierdzony zespół pustego siodła (patologia przysadki mózgowej) objawiło mi się tym iż libido spadło erekcja słaba zacząłem drążyć na forum czytać przeglądać o tym całym testosteronie zacząłem robić badania okazało się że testosteron normy zaniżone prolaktyna troszkę ponad normę estradiol nisko kortyzol wysoko progesteron w normie. jak coś mogę dodać zdjęcia wyników to co opisuje zaczęło się dziać ok 2 lat temu. postanowiłem się udać do lekarza endokrynologa prywatnie zaczęło się od badań na TSH, okazało się że mam niedoczynność tarczycy. dostałem Letrox 100, TSH poziomy tarczycy na dzień dzisiejszy są w normie, lecz dalsze hormony nie normowały się przepisano mnie do specjalisty od leczenie niepłodności gdzie zaczęliśmy stymulować przysadkę podając Pregnyl 8x 5000.j co 4 dni, powiem pomogło było zaj**iście zrobiłem badania testosteron w górnej granicy normy. Estradiol troszkę ponad normę reszta hormonów w tolerancji. lecz czar prysł po ok 2 tyg od ostatniego strzału znów nawroty senności brak motywacji.. teraz mam pytanie gdyż lekarz po konsultacji chce podać mi testosteron. tylko nie wiem na jakich warunkach jutro mam wizytę i chciałbym powiedzieć mu że chce wejść na cykl
300mg ena e7d 1-12 tyg.
meta 15mg ed 1-5 tyg.
do odbloku myślałem w 7 tyg dać Pregnyl 5000j. i tydzień po ostatnim strzale teścia 3x 5000j co 4dni. czy to wystarczy czy ew. jakis clom/nova ?
mam pytanie miało by to sens? jeśli kogoś będzie interesowała moja historia opisze jutro co zalecił mi lekarz.
z góry dzięki za pomoc
1. WIEK: 25 lat
2. WAGA: 99 kg
3. WZROST: 183 cm
4. WYMIARY:
-biceps: 44 cm
-klatka: 120 cm
-udo: 64 cm
-talia: 90 cm
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 4Lata
6. DIETA: jest
-białko: 270g
-węglowodany: 330g
-tłuszcz: 50g
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: żadne
8. TRENING: 4x w tyg. Spilit siłowo
9. CEL CYKLU: trochę więcej miecha.
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: -
11. POZIOM BF%: 15%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): mezo
13. STAN ZDROWIA: bd (stwierdzona patologia przysadki mózgowej)
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: owłosiony
15. PPM (podstawowa przemiana materii): -
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 100
-martwy ciąg: 130
-przysiad: 130
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106318
Napisanych postów
378346
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711665
te 12 tyg to takie minimum
tylko ingerujesz w układ hormonalny który lekarz stara ci się naprostować
tak więc to musi być twoja decyzja
powiedz lekarzowi szczerze że chcesz wejść na bombe jest 10% szans że może trafisz na kumatego lekarza
metki daj te 30 mg cykl min 12-15 tyg hcg co 5 tyg 5000 (2*2500 co 3 dni)
na cyklu kontrola hormonów
Szacuny
1
Napisanych postów
30
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1060
dziękuję za poradę, ogólnie to na początku było z tym źle że stosunek LH do prolaktyny był niekorzystny gdzie to mogło by zapoczątkować bezpłodność na szczęście jestem płodny za 4mc będę tata :D co do cyklu myślę że nie ma problemu pogadać z lekarzem na poważnie co i jak.
Szacuny
1
Napisanych postów
30
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1060
lodzianin1
hcg co 5 tyg 5000 (2*2500 co 3 dni)
mam rozumieć żę co 5 tyg strzał z połowy dawki pregnylu i za 3 dni kolejny strzał z połówki i znów czekamy 5 tyg na 2x2500 ? tak ? jeszcze pytanko mam dwie paczki essentiale forte mogę to dorzucić do mety?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106318
Napisanych postów
378346
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711665
Xagrr
lodzianin1
hcg co 5 tyg 5000 (2*2500 co 3 dni)
mam rozumieć żę co 5 tyg strzał z połowy dawki pregnylu i za 3 dni kolejny strzał z połówki i znów czekamy 5 tyg na 2x2500 ? tak ? jeszcze pytanko mam dwie paczki essentiale forte mogę to dorzucić do mety?
tak dokładnie
możesz smiało dorzucić a jak się skończy kup tańszy odpowiednik czyli lecytynę
Szacuny
1
Napisanych postów
30
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1060
no cóż lekarz nie dał się przekonać ze to dla zdrowia przepisał mi 100mg testosteron prolongatum jelfa dawka co 5 do 7 dni 15 ampułek po tym kontrola hormonów. zobaczymy więc jak i co na mini bombie sam od siebie mam chyba zamiar zapodać mete te 30mg ed 1-5 tyg.