Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Pierwszy cykl testosteron enan

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4094

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 28 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 291
Waga : 74
Wzrost : 177
Obwód klatki : 100
Obwód ramienia : 38
Obwód talii : 77
Obwód uda : 58
Obwód łydki : 36
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 18%
Aktywność w ciągu dnia : praca biurowa
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 5x w tygodniu siłownia PPL
Odżywianie : wszystko wyliczone i trzymane
Cel : nabranie czystego miesa
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia : bardzo dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : jesr wprowadzona kreatyna, omega3, d3+k2, cytrulina, kofeina, ZMA
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana

Cześć, po dłuższej redukcji i ciągłym myśleniu od 2 lat nad wejściem na bombę, myślę że to odpowiednia pora. Wszystko sobie ułożyłem w głowie iprywatnie, redukcja poszła dość dobrze więc chce przejść teraz na masę z dodatkiem testosteronu solo.

Mam kupiony apteczną Jelfe, aktualnie 9 opakowań po 5 ampułek 100mg/ml. Jest to enan, więc planowałem zacząć od 250mg/e4d aczkolwiek posłucham też rad doświadczonych kolegów. Może zacząć spokojnie od 100 albo 200 na początek, lub wydłużyć czas do e5d? Druga sprawa, jeśli pozostanę przy 250mg, nie ma problemu że z jednej ampułki wezmę połowę i będzie otwarta do następnej iniekcji?

Jeśli chodzi o profilaktykę, pod ręką 2 opakowania Tamoxifenu, 60 tabletek po 20mg. HCG i clomid kupię na dniach. I teraz kolejne pytanie. Jak stosować HCG? Spotkałem się z dwiema szkołami, zacząć na odbloku albo w trakcie cyklu? Ktoś coś poradzi w tej kwestii?

Jutro lecę na badania sprawdzić czy wszystko ok i mieć jakąś podstawę do kontroli hormonów. Mam nadzieję że w razie potrzeby grupa pomoże :)

Pozdro.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 106 Napisanych postów 439 Wiek 42 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 7302
Możesz dać na początek 200mg e5d lub 100mg poniedziałek i czwartek. HCG możesz lecieć cały cykl lub wbijać co 4-5 tyg 2* 2500jm. Możesz potrzebować też jakiś IA np symex do kontroli estro.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 295 Napisanych postów 682 Wiek 36 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 8858
dokladnie. zanim wbijesz pierwsza lotke idz do labu i zrob badania przede wszystkim hormonalne, zebys mial pozniej odniesienie przy odbloku, jezeli takowy planujesz.
hcg na cyklu obowiazkowo caly czas. daj sobie 300iu co 3 dni przez caly czas.
dawka testa? spokojnie 300mg/tyd bedzie ok, wiec dwie iniekcje po 150mg np. pon/czw
ampy otwartej z testem w srodku nie zostawiaj, bo istnieje duze ryzyko zanieczyszczenia soku.
i zalatw sobie jakies IA, najlepiej symex/etadron i tym kontroluj estro na cyklu, a tamox zostaw sobie na odblok.
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 409 Wiek 42 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 4834
Zrób badania podstawa . 200 co 5 dni wystarczy hcg wbij co 5 tygodni rozbite 3 dawki co 3 dni . Cykl możesz pociągnąć na początek 14 tygodni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Oczywiście badania obowiązkowo, jak wspomniałem jutro już jestem umówiony, bez tego nie zaczynam. W takim razie nie ładuje dawek z końcówką 50mg bo mam ampułki po 100mg, wolę nie ryzykować zanieczyszczeń. Zacznę może od 200mg e5d, najwyżej później skrócę do e4d.

Co do HCG. Widzę opinię cały czas lub co 4-5 tygodni 2-3 dawki. Czyli rozumiem że po 4 tygodniach od pierwszego strzała mam dać dawkę 2500iu i za kolejne 3 dni znowu 2500iu, poźniej czekać kolejne 4 tygodnie i to samo?

Tamoxifen nie służy właśnie do zbicia estro? Czy jest za mocny podczas cyklu i lepiej symex?

Wybaczcie że głupie pytania ale chce mieć pewność.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 106 Napisanych postów 439 Wiek 42 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 7302
Liczysz od pierwszego tygodnia zaczęcia cyklu a cykl zaczynasz równo z wbiciem pierwszej lotki więc wbijasz lotkę i za 5 tyg wbijasz sobie 2500jm za 3 dni kolejne 2500 i powtarzasz czynność za kolejne 5tyg lub możesz lecieć jak wyżej kolega napisał przez cały cykl co 3 dni 300jm. Tamox nie służy do zbijania estro tylko m.in do jego blokowania.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 295 Napisanych postów 682 Wiek 36 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 8858
tamoxifen przy tescie to najgorszy wybor do kontroli estro, bo on je tylko maskuje.
stanowczo zalatw sobie symex / etadron (exemestane).
hcg bij podczas cyklu caly czas, jajka maja pracowac caly czas, a nie dostac bata raz na miesiac a potem sielanka.
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dobra, ogarnę symex w takim razie a tamoxifen zostawię na odblok. HCG mogę bić 350mg/400mg co 4 dzień? Nie będę sam się kuł więc wolałbym jedno i drugie za jednym zamachem ogarnąć. I od kiedy zacząć HCG? Po pierwszych 2-3 tygodniach czy od kopa po pierwszym strzale?

Druga sprawa, jak zapobiegacie trądzikowi? W młodości byłem podatny i w sumie nie wiem jak zareaguje teraz, co warto brać zapobiegawczo i w jakich dawkach?

Jeszcze jakbyście doradzili jakie igły i strzykawy do HCG i teścia najlepiej to byłbym wdzięczny.

Zmieniony przez - Maps w dniu 2021-02-03 09:19:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Może być co 4 dni od początku cyklu najważniejsze żebyś w ogóle podawał HCG. Trądzik jak jesteś bardzo podatny to i tak będzie wyskakiwał niezależnie co byś bral najgorzej może być podczas odbloku, a zapobiegawczo możesz próbować jakieś mydło siarkowe itp. do HCG strzykawka insulinowa 1ml igła może byc 0.45x13 do testa strzykawka 2ml igła 0.7x40 jak np chcesz walić w dupsko jak w udo może być trochę krótsza np 30mm

Zmieniony przez - makers1020 w dniu 2021-02-03 09:32:28
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
nie odstraszaj chlopaka igla 0.7x40, spokojnie w dupsko wejdzie 0.6x30 (ja w posladki wale 0.5x25, reszta miesni 0.4x19), nie widze sensu robienia wiekszych stanow zapalnych wieksza igla do nabierania soku wez sobie igly 0.9 albo 1.
co do hcg to j.w. moze byc co 4 dni choc lepiej co 3 bo taki jest mniej wiecej okres poltrwania hcg. dodatkowo hcg wbijasz podskornie, jak cukrzyk insuline, wiec spokojnie szota zrobisz sobie sam, juz bez przesady

Zmieniony przez - sfdpowersfd w dniu 03/02/2021 10:01:39
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dziś robiłem badania ale zlecone ze szpitala, resztę chce dobrać prywatnie. Co trzeba koniecznie zbadać? Reszta wyglada w porządku.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

MK 677 pomoc

Następny temat

HCG skąd teraz brać?

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły