Agnieszka Urbaniak i Mariusz Czerniewicz mają swoje tematy-brakuje tylko informacji o Piotrze Klojzy.
Piotr Klojzy.....i znów kolejna historia jak z filmu...:)
Ta historia to świetny przykład jak wejść do świata wyczynowej kulturystyki,zaistnieć na scenie europejskiej i światowej historii tego sportu,jak zapukać do pilnie strzeżonych drzwi sławy-by zostały otwarte....
A przede wszystkim-jak zrealizować swoje marzenia ,poprawić własna sylwetkę,skonfronować swoje osiagnięcia z innymi podobnymi do nas zapaleńcami
Bardzo wiele osób trenuje,wkłada dużo energii,pożwieca wiele czasu i pieniędzy-by zmnienić,udoskonalić swoje walory psycho-fizyczne.
Wielu dochodzi po paru latach do formy ,która śmiało można zaprezentować na scenie ale....brak wiary we własne siły(jeszcze poprawię to i owo..),nierealne oczekiwania,które w zarodku kończą fajną karierę w tym sporcie( w postanowieniach:teraz zdobęde mistrza Polski,za miesiac mistrza europy,świata i przechodze na zawodowstwo....w rzeczywistości: dalekie miejsce na pierwszych zawodach i kompletne zniechecenie,rozgoryczenie..)
Wielu dochodzi do perfekcyjnych treningów wg najnowszej wiedzy,wyliczonej co do grama diety,wspomaga się suplementowo i farmakologicznie i....rezultaty dużo poniżej oczekiwań.....
Po prostu....zabrakło "Tego Czegoś",może w strefie psychiki,może w genach,organizacji,strategii
A jak to sie zaczeło w przypadku Piotrka?
Bardzo zwyczajnie-od takiego wpisu :
masti proszę podaj mi swojego maila,jestem chetny na zawody.
w temacie ,który założyłem przed zawodami :
https://www.sfd.pl/IBFA_Mr&Ms_Europe_Sapri_zbieram_drużynę-t826983.html
I zaczęło się!Okazało sie bowiem,że Piotr już jest w Rzymie,trenuje na profesjonalnej siłowniz wieloma czołowymi kulturystami włoskimi,jego trener przygotowuje go do jego pierwszych w życiu zawodów regionalnych BBF Lazio-by jakoś lepiej i pewniej wyszedł Piotr w Sapri-było to bardzo dobrym posunięciem!
Dwa tygodnie pózniej Piotr wystartował też w BBf Italia-czyli mistrzostwach Włoch federacji BBF.Oba starty zakończyły się pełnym sukcesem.
Po takich dawkach wzmocnienia psychicznego Piotr zjawił sie w Sapri.
Był realistą,podczas naszego spotkania w Rzymie-stwierdził-w końcu ktoś musi być ostatni ale postaram się,żebym to ja tym kimś nie był....:)

masti
"Mylony przez niektórych z prof Attilą"
http://www.sfd.pl/Masti_kulturystyczne_życie:plany,opinie,komentarze_-t1122200.html