Moim zdaniem też lepiej wybrać w miarę możliwości naturalne piwo niż jakiegoś energetyka.
...
Napisał(a)
A ja sie trzymam mojej wersji.. :)
Energetyk ma mniej kalorii,mniej wyniszcza organizm :o
'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'
...
Napisał(a)
piwo czasami jest wskazane ale oczywiscie jak kolega wyzej "od czasu do czasu" do obiadku jedno dobre i nic ci nie zaszkodzi ;)
Danek
...
Napisał(a)
imo piwo, naprawdę pite z umiarem wychodzi nawet na +. Na sfd jest art dotyczący "umiarkowanej" ilości spożywania alkoholu, ale nie chce mi się go teraz szukać
Na pewno mniej szkodzi niż to chemiczne ścier*o
Zmieniony przez - whime w dniu 2012-01-15 09:50:04

Zmieniony przez - whime w dniu 2012-01-15 09:50:04
Jak kraść to miliony, jak kochać to księżniczki.
...
Napisał(a)
dideekA ja sie trzymam mojej wersji.. :)
Ja nie wiem skad ty masz takie fakty. Jak wierzysz w to, że w energetykach ta kofeina czy guarana to naturalne wyciągi to chyba ktoś musi Cię wkońcu obudzić.
Jedno piwo dobrej jakości raz na jakiś czas jest bardzo wskazane(raz na 3-4 tyg). Poprawia pracę nerek i samopoczucie. Energy drink nic Ci nie poprawi...
Semper Fidelis.
Wielka Polska na wieki!
...
Napisał(a)
moim zdaniem jeśli nie jedziesz za 2 dni na międzynarodowe zawody to raz na tydzień czy 2 możesz piwko walnąć, wszystko jest dla ludzi 

...
Napisał(a)
Zawsze kładą mnie na łopatki dywagacje na temat łączenia alkoholu i siłowni... Zrozumcie, że macie tylko JEDNO życie. Korzystajcie z niego, póki czas. Życie towarzyskie zawsze powinno być ważniejsze od żelastwa.
...
Napisał(a)
Bez sensu zwracać uwagę na kaloryczność. Spójrzcie na skład obu produktów.
Dużo lepszym rozwiązaniem jest sięgnięcie po piwo, i to nie lepszym, a dobrym, bo jest to zdrowy produkt.
Problemem jest gdy alkoholu dostarczamy za dużo.
A czy kofeina czy inne składniki są naturalne czy nie, jakież to ma znaczenie? Akurat jeśli dobrze wiem, to akurat są naturalne.
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2012-01-15 11:36:07
Dużo lepszym rozwiązaniem jest sięgnięcie po piwo, i to nie lepszym, a dobrym, bo jest to zdrowy produkt.
Problemem jest gdy alkoholu dostarczamy za dużo.
A czy kofeina czy inne składniki są naturalne czy nie, jakież to ma znaczenie? Akurat jeśli dobrze wiem, to akurat są naturalne.
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2012-01-15 11:36:07
...
Napisał(a)
Jedno piwo (500ml) to okolo 220-250kcal, a 500ml energy drinka to jakies 2 razy wiecej i do tego 100ml energy drinka ma ponad 10g wegli w tym praktycznie samych cukrów, więc chyba lepiej PIWO :D
...
Napisał(a)
A ja nie rozumiem co ma jedno do drugiego. Pobudzenie kawa. Piwo jak najbardziej.
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!