

W tabeli podane sa dokladnie moje proporcje. Mozna rzecz jasna modyfikowac jak sie tylko chce, nic trudengo tu nie ma i w zasadzie po usmazeniu placka jestesmy w domu. Reszta, tj. dodatki i sos, to pole do popisu dla przygotowujacego.

Po kolei:
1. Zalewamy owies ciepla woda, odstawiamy na jakies 5 min. Wbijamy jajo i mieszamy. (Tu mozna przyprawic jak sie chce ten spod, jesli ktos nie lubi smaku owsa. Ja nie zrobilem tego, ale nastepnym razem zrobie.) Smazymy na petlni na odrobinie tluszczu (ja dalem oliwe z braku innego; moze byc PAM lub prawdziwe maslo). Placka smazymy standardowo.
2. Kroimy w drobna kostke piers, cebulke, pieczarki i smazymy razem doprawiajac jak sie chce. Smazymy do odparowania sokow.
3. Mieszamy jogurt naturalny z keczupem. Mozna to doprawic, ja dalem pare kropli tabasko. Mamy sos.
4. Smarujemy cienka warstwa sosu spod placka. Dajemy podsamzonego kurczaka z warzywami. Na to leca cieniutkie plasterki pomidora i oliwki. Calosc posypujemy serem.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 15 - 20 min. Smarujemy reszta sosu i gotowe.
Mozna zejsc z tluszczu w przepisie jesli da sie PAM do smazenia, ser light oraz wywali oliwki. Do 30 g mysle, ze mozna zejsc - wazne w przypadku diet HC

Ta wersja nie jest tak "sztywna" jak standardowa pizza na bazie maki. Wszystko zalezy od tego jak sie usmazy spod. Moj byl jednolity, ale trzeba bylo uwazac przy operowaniu nim, po mocniejszym pociagnieciu moze sie rozejsc. Bi kerful



Zmieniony przez - Kapitan Wodka w dniu 2013-05-01 09:01:08
Kapitan Wodka - Pol-Czlowiek, Pol-Litra
http://www.sfd.pl/Kapitan_Wodka__Pol_czlowiek,_pol_litra-t913097.html