Szacuny
6
Napisanych postów
2101
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
113142
Ostatnio dość popularna jest dieta VLCD, a że do tego sam też ją aktualnie stosuję to wrzucam ten prosty przepis.
Składniki na 1 placek ze "smarowidłem"
- białko jaj 150g
- ser twarogowy chudy 125g
- WPC/IZOLAT 25g
- słodzik, cynamon
- woda
Białka jaj ubijamy na sztywno, dodajemy wpc mieszamy do jednolitej masy, dodajemy rozpuszczony słodzik (ja dałem 10tabs, dość słodkie wyszło). Nakładamy na patelnię, ja pryskam lekko pamem i na małym ogniu smażymy pod przykrywką, przewracamy i gotowe.
Smarowidło:
Twaróg, cynamon, jakieś 50-100ml wody mieszamy w misce i wszystko traktujemy blenderem.
Szacuny
291
Napisanych postów
958
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
7761
Bomba proteinowa jak nie patrzeć ;] Tylko szkoda tych żółtek - strasznie dużo się marnuje ;/ 150g samego biała z jaj wyciągnąć to sporo ... Sog się należy
Szacuny
0
Napisanych postów
90
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3266
To juz wiem dlaczego mi sie nie chcial zrobic. Nie ubijalem na sztywna pianie. SOG bracie. Gotowane bialka juz sie przejadly a jajecznica az obrzydzila.
Szacuny
9
Napisanych postów
274
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
12921
ja robie sobie niekiedy na noc inny placek białkowy daje 5 białek do tego 20-30 gr odzywki , mieszam blenderem , dobrze rozgrzana patelnie spryskuje pamsem i wio z tym koksem , nie zawsze da sie przewrocic idealnie caly ale juz jak sie podsmazy druga strona jest super:D wychodzi jakby chmurka , pianka . A smak wszystko zalezy od smaku białka , na wierzch troche masła orzechowego i na noc jest idealnie