Siema, wymyśliłem dzisiaj coś na prawdę smacznego, wysoce pożywnego i słodkiego, idealne na drugi posiłek :)
Placuszki Ryżowe na słodko ;d, dobrym dodatkiem jest jogurt :)
(czas przyrządzenia około 15-20 min)
Wersja Bazowa: (można ją modyfikować na własne potrzeby, ale ta jest na prawdę dobra)
Potrzeba nam:
- 100g Płatków ryżowych Kupiec (kliknij aby zobaczyc)
- 30g Odżywki białkowej (ja użyłem Trec Whey 100 o smaku ciastka z kremem)
- 30g Mąki
- 250ml Mleka
- 2 Jaja
Sposób przyrządzenia:
1) Odmierzamy 100g płatek, wsypujemy do miski i zalewamy jedną szklanką wrzącego mleka, czekamy aż płateczki wsiąkną całe mleko.
2) Do jakiejś miski wbijamy 2 całe jaja, wsypujemy 30g odżywki białkowej, 30g mąki, i zmiękczone płatki ryżowe, całość miksujemy.
U mnie wyglądało to tak:
3) Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy po 3 placki na raz, placuszki szybko lapia kolor wiec trzeba być czujnym, bo trzeba przewracać na drugą stronę
Po usmażeniu:
Tyle plackow wyszło z podanych wyżej składników, jest tego dosyć mało wiec można proporcjonalnie zwiekszać ilość składnikow:
Wartości odżywcze na podaną ilość składnikow to około:
WW 115g
B 60g
T 20g przy mleku 3,2%
SMACZNEGO :)
Zmieniony przez - Ciornyy w dniu 2012-11-07 22:49:37
Placuszki Ryżowe na słodko ;d, dobrym dodatkiem jest jogurt :)
(czas przyrządzenia około 15-20 min)
Wersja Bazowa: (można ją modyfikować na własne potrzeby, ale ta jest na prawdę dobra)
Potrzeba nam:
- 100g Płatków ryżowych Kupiec (kliknij aby zobaczyc)
- 30g Odżywki białkowej (ja użyłem Trec Whey 100 o smaku ciastka z kremem)
- 30g Mąki
- 250ml Mleka
- 2 Jaja
Sposób przyrządzenia:
1) Odmierzamy 100g płatek, wsypujemy do miski i zalewamy jedną szklanką wrzącego mleka, czekamy aż płateczki wsiąkną całe mleko.
2) Do jakiejś miski wbijamy 2 całe jaja, wsypujemy 30g odżywki białkowej, 30g mąki, i zmiękczone płatki ryżowe, całość miksujemy.
U mnie wyglądało to tak:

3) Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy po 3 placki na raz, placuszki szybko lapia kolor wiec trzeba być czujnym, bo trzeba przewracać na drugą stronę

Po usmażeniu:

Tyle plackow wyszło z podanych wyżej składników, jest tego dosyć mało wiec można proporcjonalnie zwiekszać ilość składnikow:
Wartości odżywcze na podaną ilość składnikow to około:
WW 115g
B 60g
T 20g przy mleku 3,2%
SMACZNEGO :)
Zmieniony przez - Ciornyy w dniu 2012-11-07 22:49:37