Placuszki dyniowe , bez jajek , bez glutenu by MissInvincible
Składniki:
- 50g kaszy jaglanej
- 200g dyni
- 10g skrobii kukurydzianej
- 50g jogurtu greckiego
- 20g wheya
- cynamon
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Kaszę ugotować, dynię ugotować. Wystudzić. Następnie wszystkie składniki zmiksować na gładką masę i smażyć na rozgrzanym oleju. Najlepiej smażyć dosyć długo w niezbyt wysokiej temperaturze, aby się nie przypaliły a masa dobrze scięła.
Wartości ( 7 placków ):
B: 30,5
T: 15,7
W: 62,0
Kcal: 496
*Podane ze śliwkami z kakao


Składniki:
- 50g kaszy jaglanej
- 200g dyni
- 10g skrobii kukurydzianej
- 50g jogurtu greckiego
- 20g wheya
- cynamon
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Kaszę ugotować, dynię ugotować. Wystudzić. Następnie wszystkie składniki zmiksować na gładką masę i smażyć na rozgrzanym oleju. Najlepiej smażyć dosyć długo w niezbyt wysokiej temperaturze, aby się nie przypaliły a masa dobrze scięła.
Wartości ( 7 placków ):
B: 30,5
T: 15,7
W: 62,0
Kcal: 496
*Podane ze śliwkami z kakao
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html