Cześć, od jakiegoś czasu złapałem zajawkę na SW, a ze względu na to, że niedawno u mnie w mieście powstał całkiem fajny plac postanowiłem bardziej zagłębić się w temat.
Jeśli chodzi o mój poziom zaawansowania to myśle, że mniej więcej średni, niby nigdy nie robiłem treningów typowo pod to, ale podciągam się siłowo 16 razy, robie ponad 30 dipów przy wadze ok. 90kg.
Pod spodem zamieszczam swój trening:
Drążek nachwyt 8
Dipy 12
Wykroki 10
Wznosy pleców 15
Wznosy nóg 10
Podciąganie podchwytem 5
Pompki 10
Przysiady 15
Scyzoryki 10
Podc. Australijskie 8
Podciąganie szeroko 4
Pompki szeroko 10
Zakroki 8
Ugianie bic poręcz 8
Spięcia brzucha 10
Rus. Twist 10
Ćwiczenia wykonuje jako obwód, jedno po drugim. Po wykonaniu całości 2-3 minuty przerwy. 4 takie obwody. Z czasem może dodam 5. Zacząłem od takich ilości powtórzeń, muszę jeszcze wyczuć wszystko i z czasem myśle, że będę z treningu na trening trochę dokładał. Dodatkowo po takich obwodach biegam na zmianę luźne rozbieganie 4/5km, lub interwały.
Chciałbym zapytać Was tutaj o 2 kwestie:
1.Czy wszystko jest rozpisane okej, czy wprowadzilibyście jakieś zmiany itd?
2.Chciałem też raz w tygodniu robić trening stricte siłowy, w sieciówce. Przysiady, martwe, WL, na małym zakresie powtórzeń i tutaj pojawia się pytanie jak to ugryźć w ciągu tygodnia. Czy poniedziałek-piątek-sobota SW, a środa trening w gymie to będzie odpowiednia ilość, czy wyrzucić ten sobotni trening SW?
Z góry dzięki za rady i odpowiedzi
Jeśli chodzi o mój poziom zaawansowania to myśle, że mniej więcej średni, niby nigdy nie robiłem treningów typowo pod to, ale podciągam się siłowo 16 razy, robie ponad 30 dipów przy wadze ok. 90kg.
Pod spodem zamieszczam swój trening:
Drążek nachwyt 8
Dipy 12
Wykroki 10
Wznosy pleców 15
Wznosy nóg 10
Podciąganie podchwytem 5
Pompki 10
Przysiady 15
Scyzoryki 10
Podc. Australijskie 8
Podciąganie szeroko 4
Pompki szeroko 10
Zakroki 8
Ugianie bic poręcz 8
Spięcia brzucha 10
Rus. Twist 10
Ćwiczenia wykonuje jako obwód, jedno po drugim. Po wykonaniu całości 2-3 minuty przerwy. 4 takie obwody. Z czasem może dodam 5. Zacząłem od takich ilości powtórzeń, muszę jeszcze wyczuć wszystko i z czasem myśle, że będę z treningu na trening trochę dokładał. Dodatkowo po takich obwodach biegam na zmianę luźne rozbieganie 4/5km, lub interwały.
Chciałbym zapytać Was tutaj o 2 kwestie:
1.Czy wszystko jest rozpisane okej, czy wprowadzilibyście jakieś zmiany itd?
2.Chciałem też raz w tygodniu robić trening stricte siłowy, w sieciówce. Przysiady, martwe, WL, na małym zakresie powtórzeń i tutaj pojawia się pytanie jak to ugryźć w ciągu tygodnia. Czy poniedziałek-piątek-sobota SW, a środa trening w gymie to będzie odpowiednia ilość, czy wyrzucić ten sobotni trening SW?
Z góry dzięki za rady i odpowiedzi