Siemka! Spojrzycie na mój plan? Przez ostatni rok czasu trenowałem FBW 3x w tygodniu, jednak doszedłem do dużej objętości, gdzie 1 trening zajmuję mi około 2-2.5h, też zauważyłem, że potrzebuję większego bodźca na jednym treningu dla danej grupy mięśniowej, czyli więcej ćwiczeń, serii na daną grupę na danym treningu, dlatego postanowiłem rozpisać sobie trening dzielony, gdzie daną partię ćwiczę 2x w tygodniu. Narazie kończę okres masowy na treningu FBW, po masie potrzebuję zrobić redukcje i chciałbym ją już rozpocząć na nowym planie, wcześniej planuję chwilowe roztrenowanie / mocniejszy deload, aby móc fajnie wejść w nowy plan, który chciałbym również pociągnąć po zrobionej redukcji w okresie masowym. W planie jest dokładanie serii, ewentualnie ćwiczeń i zwiększanie ciężaru/zmniejszanie powtórzeń wraz z upływającym czasem, aby trening dawał cały czas dobry bodziec zwłaszcza jak wskoczę z redu na masę i ewentualnie jak wjadą jakieś sarmy itp. Co myślicie o tym planie i ewentualnej progresji na nim? coś byście zmienili, odjęli, dodali?? jakieś tipy co do progresji? Jest to plan na 4 dni w tygodniu.
ANKIETA
Waga : 82
Wzrost : 170
Cel treningowy : Redukcja potem masa
Staż treningowy na siłowni : 2 lata
Uprawiane inne sporty : -
Dostęp do sprzętu : full osprzęt siłownia
Dieta : teraz w okresie masowym 4k kcal, 3g białka na kg masy ciała, koło 120-140 g tłuszczy, 350-400g węglowodanów
Przeciwskazania medyczne : żadne
Zażywane suplementy : kreatyna, ostaryna
Ostatnio przerabiany plan: FBW 3x w tygodniu o dużej objętości
Ciężary w podstawowych ćwiczeniach (przysiad, klasyczny martwy ciąg, wyciskanie na ławce leżąc): nie mierzyłem maksów, ale myślę, że przysiad około 130kg, mc 150kg, klata 95kg
Zmieniony przez - GorylZNamek w dniu 2023-10-17 15:56:51
Zmieniony przez - GorylZNamek w dniu 2023-10-17 15:57:22
ANKIETA
Waga : 82
Wzrost : 170
Cel treningowy : Redukcja potem masa
Staż treningowy na siłowni : 2 lata
Uprawiane inne sporty : -
Dostęp do sprzętu : full osprzęt siłownia
Dieta : teraz w okresie masowym 4k kcal, 3g białka na kg masy ciała, koło 120-140 g tłuszczy, 350-400g węglowodanów
Przeciwskazania medyczne : żadne
Zażywane suplementy : kreatyna, ostaryna
Ostatnio przerabiany plan: FBW 3x w tygodniu o dużej objętości
Ciężary w podstawowych ćwiczeniach (przysiad, klasyczny martwy ciąg, wyciskanie na ławce leżąc): nie mierzyłem maksów, ale myślę, że przysiad około 130kg, mc 150kg, klata 95kg

Zmieniony przez - GorylZNamek w dniu 2023-10-17 15:56:51
Zmieniony przez - GorylZNamek w dniu 2023-10-17 15:57:22