Cześć! Mój staż to prawie rok (10/11 miesięcy). Moim celem jest zbudowanie estetycznej i muskularnej sylwetki (cel główny to 80kg przy 8-10 bf), a celem na ten rok to 70kg przy 8-10bf oraz przyrost masy mięśniowej z jak najmniejszym przybyciem tkanki tłuszczowej. Po 2 miesięcznej przerwie od treningu i diety (podczas przerwy prawie nic nic jadłem, albo jadłem tylko jeden posiłek, przestałem brać kreatynę, omegę 3 i D3 oraz siedziałem ciągle) spowodowanej nauką do matury, wróciłem tydzień temu do treningów, diety i suplementacji oraz zmieniłem plan FBW 3 razy w tygodniu (FBW tylko robiłem przez ten rok) na PUSH PULL 4 razy w tygodniu. Przed przerwą ważyłem 67.6 kg, a po przerwie 67 kg (zdziwiło mnie to, że po 2 miesiącach bardzo złego trybu życia, niejedzenia prawie nic, spania 3 godziny dziennie i siedzenia cały czas moja waga spadła tylko o prawie kilogram, może to było przez to że moje zapotrzebowanie spadło?). Moja obecna dieta na przyrost masy mięśniowej z najmniejszym przybyciem tkanki tłuszczowej to 3300kcal, 135g białka, 110g tłuszczy, reszta węgle. Proszę o ocenienie planu i odpowiedzenie na pare pytań pod planem.
PUSH - Poniedziałek, Czwartek; PULL A - Wtorek; PULL B - Piątek;
PUSH:
1. Przysiad ze sztangą tylni 4x6-8
2. Wyciskanie sztangi leżąc na ławce płaskiej 4x6-8
3. Wyciskanie sztangi stojąc (OHP) 4x6-8
4. Leg press siedząc obunóż 3x8-12
5. Wyciskanie hantli leżąc na ławce skośnej dodatniej 3x8-12
6. Wznosy hantli bokiem stojąc 3x8-12
7. Wyciskanie francuskie hantlami leżąc na ławce płaskiej 3x8-12
8. Face pull na wyciągu górnym 3x12-20
PULL A:
1. Martwy ciąg klasyczny (sztanga) 4x6-8
2. Podciąganie na drążku nachwytem (trochę szerzej niż szerokość barków) 4x6-8
3. Wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia nachwytem 4x6-8
4. Zginanie nóg leżąc na maszynie 3x8-12
5. Ściąganie drążka wyciągu górnego nachwytem do klatki (trochę szerzej niż szerokość barków) 3x8-12
6. Przyciąganie linki wyciągu dolnego siedząc (seated row) - chwyt wąski/neutralny 3x8-12
7. Uginanie ramion hantlami z supinacją stojąc oburącz jednocześnie 3x8-12
8. Allahy (wyciąg górny warkocz) 3x8-20
9. Wspięcia stojąc na maszynie Smitha 3x8-15
10. Odwrotne rozpiętki hantlami na ławce skośnej dodatniej 3x12-20
PULL B:
5. Ściąganie drążka wyciągu górnego nachwytem do klatki (trochę szerzej niż szerokość barków) 3x8-12
6. Przyciąganie linki wyciągu dolnego siedząc (seated row) - chwyt wąski/neutralny 3x8-12
8. Unoszenie nóg wisząc na drążku 3x8-20
Pytania odnośnie planu:
1. Czy mój plan jest dobrze ułożony (wszystkie partie będą bardzo dobrze przetrenowane, ilość serii na dane partie jest odpowiedni do bardzo dobrego wzrostu) i pozwoli na zbudowanie bardzo ładnej, estetycznej sylwetki takiej jak na zdjęciu poniżej? Wiem że zbudowanie takiej sylwetki to nie tylko trening, a ważna jest dieta i sen też.
2. Czy ćwiczenia na plecy są dobre i pozwolą na zbudowanie takich pleców jak z zdjęcia?
3. Czy ćwiczenia są dobre (jak coś to będę niektóre izolacyjne podmieniać)?
4. Czy ilość serii jest odpowiednia?
5. Z tego co wiem to Allahy i unoszenie nóg wisząc na drążku to jedne z najlepszych ćwiczeń na brzuch, aby zbudować ten upragniony 6pak/8pak. Czy wystarczy zrobić Allahy tylko raz na 3 serie i unoszenie nóg wisząc na drążku tak samo w tygodniu?
6. Czy mógłbym Allahy wykonywać w dzień push, a unoszenie nóg wisząc na drążku w pull, ponieważ jest to dla mnie lepsze bo po Allahach miałbym Facepull oraz nie musiałbym rozdzielać pull na a i b tylko ze względu na brzuch?
Z góry dziękuje

PUSH - Poniedziałek, Czwartek; PULL A - Wtorek; PULL B - Piątek;
PUSH:
1. Przysiad ze sztangą tylni 4x6-8
2. Wyciskanie sztangi leżąc na ławce płaskiej 4x6-8
3. Wyciskanie sztangi stojąc (OHP) 4x6-8
4. Leg press siedząc obunóż 3x8-12
5. Wyciskanie hantli leżąc na ławce skośnej dodatniej 3x8-12
6. Wznosy hantli bokiem stojąc 3x8-12
7. Wyciskanie francuskie hantlami leżąc na ławce płaskiej 3x8-12
8. Face pull na wyciągu górnym 3x12-20
PULL A:
8. Allahy (wyciąg górny warkocz) 3x8-20
PULL B:
8. Unoszenie nóg wisząc na drążku 3x8-20
Pytania odnośnie planu:
1. Czy mój plan jest dobrze ułożony (wszystkie partie będą bardzo dobrze przetrenowane, ilość serii na dane partie jest odpowiedni do bardzo dobrego wzrostu) i pozwoli na zbudowanie bardzo ładnej, estetycznej sylwetki takiej jak na zdjęciu poniżej? Wiem że zbudowanie takiej sylwetki to nie tylko trening, a ważna jest dieta i sen też.
2. Czy ćwiczenia na plecy są dobre i pozwolą na zbudowanie takich pleców jak z zdjęcia?
3. Czy ćwiczenia są dobre (jak coś to będę niektóre izolacyjne podmieniać)?
4. Czy ilość serii jest odpowiednia?
5. Z tego co wiem to Allahy i unoszenie nóg wisząc na drążku to jedne z najlepszych ćwiczeń na brzuch, aby zbudować ten upragniony 6pak/8pak. Czy wystarczy zrobić Allahy tylko raz na 3 serie i unoszenie nóg wisząc na drążku tak samo w tygodniu?
6. Czy mógłbym Allahy wykonywać w dzień push, a unoszenie nóg wisząc na drążku w pull, ponieważ jest to dla mnie lepsze bo po Allahach miałbym Facepull oraz nie musiałbym rozdzielać pull na a i b tylko ze względu na brzuch?
Z góry dziękuje