Hej. Po wielu miesiącach (jak nie latach) wreszcie udało mi się namówić moją narzeczoną, by zaczęła chodzić na siłownię. Jutro idzie ze mną pierwszy (miejmy nadzieję, że nie ostatni) z postanowieniem regularnych ćwiczeń na siłowni 3 razy w tygodniu. Udało mi się przekonać ją, że areoby to dziadostwo i że musi popodnosić żelastwo. Obiecałem, że nie będzie wyglądała za kilka tygodni jak Big Majk. Proszę o pomoc w ułożeniu dla niej początkowego planu treningowego z rozbiciem na dni.
Wzrost: 163
Waga: 73
Sylwetka: szczupłe ramiona, brzuch trochę odstający, masywne nogi i pośladki.
Cel: schudnięcie 14 kg + stracenie brzucha, wyrzeźbienie pośladków i zmniejszenie grubości ud i łydek.
Dieta: od jutra jak na redukcji -300 kcal poniżej zapotrzebowania.
Doświadczenie treningowe: żadne
Masa mięśniowa: brak
Pierwotnie chciałem, by robiła identyczny trening jak ja, z mniejszym obciążeniem oczywiście, czyli:
pn: barki, plecy, triceps
śr: brzuch, nogi, pośladki
pt: klatka, biceps
jednak mam pewne wątpliwości czy akurat dla kobiety tego typu trening będzie optymalny. Dlatego mam drugą opcję, z nałożeniem akcentów na nogi i pośladki.
pn: brzuch, nogi i pośladki
śr: klatka, plecy, barki biceps, triceps
pt: brzuch, nogi i pośladki
lub
pn: nogi, pośladki
śr: brzuch
pt: klatka, barki, plecy, biceps, triceps
Co o tym sądzicie?
Mam jeszcze jedno pytanie, czy lepiej by robiła serie po 12-15 powtórzeń czy takie typowo siłowe po 4-6?
Zmieniony przez - alakazam w dniu 2019-02-10 18:41:14
Wzrost: 163
Waga: 73
Sylwetka: szczupłe ramiona, brzuch trochę odstający, masywne nogi i pośladki.
Cel: schudnięcie 14 kg + stracenie brzucha, wyrzeźbienie pośladków i zmniejszenie grubości ud i łydek.
Dieta: od jutra jak na redukcji -300 kcal poniżej zapotrzebowania.
Doświadczenie treningowe: żadne
Masa mięśniowa: brak
Pierwotnie chciałem, by robiła identyczny trening jak ja, z mniejszym obciążeniem oczywiście, czyli:
pn: barki, plecy, triceps
śr: brzuch, nogi, pośladki
pt: klatka, biceps
jednak mam pewne wątpliwości czy akurat dla kobiety tego typu trening będzie optymalny. Dlatego mam drugą opcję, z nałożeniem akcentów na nogi i pośladki.
pn: brzuch, nogi i pośladki
śr: klatka, plecy, barki biceps, triceps
pt: brzuch, nogi i pośladki
lub
pn: nogi, pośladki
śr: brzuch
pt: klatka, barki, plecy, biceps, triceps
Co o tym sądzicie?
Mam jeszcze jedno pytanie, czy lepiej by robiła serie po 12-15 powtórzeń czy takie typowo siłowe po 4-6?
Zmieniony przez - alakazam w dniu 2019-02-10 18:41:14