Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Plan treningowy do ćwiczeń ściskaczem

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3137

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 46
Witam,

Od paru lat chodzę na siłownię regularnie. Ostatnio stwierdziłem że fajnie by było poprawić siłę uchwytu. Pojawił się pomysł treningu ściskaczem w domu w dni nie treningowe. Posiadam taki sprzęt: kupiony kiedyś dawno temu jeszcze w czasach gimnazjum. Nie mogłem znaleźć informacji w internecie a propos oporu więc sam spróbowałem na zwykłej wadze go zamknąć i wyszło ok 20kg. Ogólnie chciałbym was poprosić o przykładowy plan treningowy na takim sprzęcie. W chwili obecnej robię 30sec lewa, 30sec prawa, 30sec przerwa i tak 5 razy. Mam wrażenie że to trochę za mało bo czuję zmęczoną dłoń, ale nie wystarczająco. Czytałem o "Heavy Grip'ach" ale o tym pomyślę jak przynajmniej przez miesiąc będę ćwiczył regularnie i mi się nie znudzi :) Będę wdzięczny za wasze odpowiedzi.

Z góry dzięki i Pozdrawiam.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784568
A po czym wnosisz, że chwyt jest za słaby? sztanga wypada z rąk czy jak ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 46
Przy mojej masie ok 105kg podczas ćwiczeń na drążku po paru seriach zaczynam tracić stabilny uchwyt.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784568
Można to dać jako urozmaicenie ale nie będzie jakichś mega efektów. Przedramiona właśniej najmocniej pracują i najszybciej się wzmacniją przy ćwiczeniach złożonych i ciężkich. Ewentualnie na koniec treningu daj jakieś uginania nadgarstków ze sztangą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wydaję mi się że ćwiczenia przedramion nie wzmocnią siły uchwytu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Zaciśnij pięść i zobacz, które mięśnie są mocno spięte. Słabe przedramię to słaby chwyt
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Rozumiem że nie masz żadnych wskazówek do ćwiczenia ściskaczem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14751 Napisanych postów 53558 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 402482
Olej sciskacze bo te niewiele daja, raczej pomyslalbym o Fatgripzach, podciaganiu na grubej linie/reczniku. Mozesz zaczac uskuteczniac chwyt zamkowy, uzywac magnezji

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Bo ściskacz dla osoby średnio wytrenowanej nic nie daje. Daj sobie albo zwis swobodny na drążku na czas albo trzymanie sztango na czas np na koniec martwego ciągu. To są ćwiczenia, które realnie wpłyną na siłę chwytu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14751 Napisanych postów 53558 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 402482
mozna tez np wioslowac koncem sztangi olimpijskiej gdzie dlon masz tam gdzie jest miejsce na talerze. ta gruba czesc

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 163 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 8073
Dlaczego uważacie, że ściskacze dużo nie dają ? Ja ćwiczę na ściskaczach pół roku i widzę sporą poprawę w uchwycie dążka czy sztangi. Chodzi mi oczywiście o heavy grip a nie zwykle ściskacze z supermarketu.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Siła, Push, Pull, FBW do oceny

Następny temat

Brak progresu

Spalanie
Polecane artykuły