Witam was, piszę o pomoc w ułożeniu planu treningowego dla dziewczyny (17 lat) na redukcję tkanki tłuszczowej (przede wszystkim chodziło jej o uda i pośladki). Z dietą jej pomogłem i wskazówki żywieniowe przygotowałem, co do ćwiczeń wiem że potrzeba dużo aerobów, ćwiczeń cardio. Wygrzebałem trochę tego z internetu, ale i tak chyba będzie mało. Załatwiłem jej skakankę, ma w domu orbitrek, platformę wibrującą (jeśli wgl się do czegoś przyda :D ) i chyba to wszystko. Chciałem jej ułożyć plan 3 dni w tyg. pon, śr, pt żeby skakała na skakance, ćwiczyła na orbitreku, może się uda namówić ją do "spacerowania" po schodach i do tego chciałbym jeszcze dorzucić jakieś cwiczenia w domu bez sprzętu ale nie wiem jakie i proszę was o pomoc, co można jeszcze robić? Chcę jej dorzucić to :
i chciała to :
Podsumowując prosiłbym o dodanie jeszcze jakichś ćwiczeń, pomoc w rozłożeniu ćwiczeń (jest początkująca więc chciałem zacząć od niskiej intensywności i po trochu zwiększać tak do max. 60% tętna maksymalnego) i ile czasu po ile serii robić.
Ogólnie jest niska i chuda, najgorzej ma z udami, bo wszystko tam się odkłada.
Waga: 55kg
Wzrost: ok. 165 cm
i chciała to :

Podsumowując prosiłbym o dodanie jeszcze jakichś ćwiczeń, pomoc w rozłożeniu ćwiczeń (jest początkująca więc chciałem zacząć od niskiej intensywności i po trochu zwiększać tak do max. 60% tętna maksymalnego) i ile czasu po ile serii robić.
Ogólnie jest niska i chuda, najgorzej ma z udami, bo wszystko tam się odkłada.
Waga: 55kg
Wzrost: ok. 165 cm