Szacuny
1
Napisanych postów
89
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2023
Witam
Posiadam w mieszkaniu pleśń i grzyb na ścianach oraz na oknach. Wynajmuję mieszkanie już od dłuższego czasu niecałe 10 miesięcy. W okresie mieszkania zacząłem odczuwać silne bóle kolan, które tłumaczyłem sobie że zostały silnie przeciążone jednak niedawno zacząłem wnioskować, że być może przyczyna leży gdzieś indziej. Czy ktoś się orientuje czy mieszkanie w takim środowisku gdzie występuje grzyb mogło spowodować dolegliwości w stylu silnego przewlekłego bólu kolan i bólu w lewym boku klatki piersiowej ? Jakie badanie powinienem wykonać ewentualnie ? Planuję zmienić otoczenie jak najszybciej i pomyślałem, że po prostu warto się przebadać czy nic strasznego się nie stało.
Szacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
Na pewno grzyby mają wpływ na organizm jaki nie wiem, lekarz pierwszego kontaktu powinien Ci dać odpowiednie skierowanie, czy nawet isćdo laba i się spytać czy coś takiego robia w tym kierunku
info z neta blog nasze ciało
Oto dane z badań:
48 pacjentów wystawionych na działanie pleśni, których zbadał Lieberman, cierpiało na następujące schorzenia:
Szacuny
1
Napisanych postów
89
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2023
Jak najbardziej zamierzam zmienić środowisko. Ewentualnie to jaki lekarz się zajmuje takimi sprawami czy nie doszło do jakiegoś zanieczyszczenia toksynami ?