Szacuny
0
Napisanych postów
46
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
482
Witam, dotychczas rzeczy pakowałem do plecaka i jazda na siłkę. Ostatnio bagaż mi się trochę zwiększył i ledwo mi się to mieści w plecaku, jak założę to lekko mi się wbija w kręgosłup, generalnie niewygodne.
Zastanawiałem się czy nie kupić torby do noszenia tego. Policzyłem że miałbym tam ok. 5 kg. I tutaj pytanie: czy torba ma jakieś wady w porównaniu do plecaka (chodzi mi głównie o kręgosłup - zagrożenie skoliozą może?). Czy powinienem od czasu do czasu zmieniać bark na którym noszę torbę? Czy może wgl. niepotrzebnie się przejmuje ;)
Pozdro
Szacuny
47
Napisanych postów
7541
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
45102
stary dzwigasz ciezary na silce a swirujesz czy od torby skoliozy dostaniesz :P Nos w czym ci wygodnie, tylko tak zebys na na sale nie targał tej torby!!! Bo to moda widze ostatnio....
Szacuny
1012
Napisanych postów
5430
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
137204
Kup większy plecak;) Nosisz pewnie jednokomorowy. A tak poważnie to nie przesadzaj z ciężkim plecakiem, dzieciaki w podstawówce noszą tonę podręczników, ćwiczeń i innych przyborów. Torba sportowa ma wiele zalet, ot, chcesz coś wyjąć to sobie ją przesuwasz na przód i wyciągasz nie zdejmując, plecak musisz zdjąć. A bark na którym nosisz możesz zmieniać, nikt nie broni, w sumie rozsądne
1
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
120
Ja mam coś typu torbo plecak z alledrogo( T60 ) . Zmieściłem rękawice, ochraniacze na piszczele, małą wodę, ręcznik, japonki i pierdoły typu szczęka, owijki, spodenki, koszulka. Najważniejsze dla mnie żeby otwór do kieszeni głównej był duży i żeby były szelki plecakowe bo najczęściej na rowerze/ motorze zasuwam na trening. Na razie wytrzymała 2lata, zobaczymy ile jeszcze.