Cześć wszystkim,
Wczoraj zamieściłem temat z ćwiczeniami na dół i środek klatki piersiowej i byłem zadowolony z waszych odpowiedzi.
Teraz mam pytanie odnośnie trenignu pleców i tricepsa,które zawsze robie ze sobą. Chciałbym żebyście się wypowiedzieli jakie ćwiczenia są najlepsze na te partie podczas jednego treningu. Oczywiście wiem,że każdy organizm jest inny i inaczej reaguję, ale chciałbym móc popróbowac różnych ćwiczeń.
Mój standardowy trening pleców i tricepsa wygląda następująco:
-wiosłowanie sztangielkami
-wiosłowanie sztangą
-przyciąganie linki wyciągu
-martwy ciąg
-ściąganie drążka szerokikm uchwytem ( za głowę )
- czasami też podciąganie na drążku wspomagającym
Triceps:
-francuskie sztangą w leżeniu
-francuskie hantlą w siadzie
-prostowanie ramion stojąc na wyciągu nachwytem
Martwię się,że tymi ćwiczeniami nie rozwijam dolnej częsci pleców ( powyzej odcinka lędzwiowego,który ćwiczę robiąć martwy ciąg ),a dla tricepsów to za mało ( mimo ze robie ten trening zawsze na drugi dzień po ćwiczeniach na klatkę )
Robię wszystkich cwiczeń po 5 serii
Wczoraj zamieściłem temat z ćwiczeniami na dół i środek klatki piersiowej i byłem zadowolony z waszych odpowiedzi.
Teraz mam pytanie odnośnie trenignu pleców i tricepsa,które zawsze robie ze sobą. Chciałbym żebyście się wypowiedzieli jakie ćwiczenia są najlepsze na te partie podczas jednego treningu. Oczywiście wiem,że każdy organizm jest inny i inaczej reaguję, ale chciałbym móc popróbowac różnych ćwiczeń.
Mój standardowy trening pleców i tricepsa wygląda następująco:
-wiosłowanie sztangielkami
-wiosłowanie sztangą
-przyciąganie linki wyciągu
-martwy ciąg
-ściąganie drążka szerokikm uchwytem ( za głowę )
- czasami też podciąganie na drążku wspomagającym
Triceps:
-francuskie sztangą w leżeniu
-francuskie hantlą w siadzie
-prostowanie ramion stojąc na wyciągu nachwytem
Martwię się,że tymi ćwiczeniami nie rozwijam dolnej częsci pleców ( powyzej odcinka lędzwiowego,który ćwiczę robiąć martwy ciąg ),a dla tricepsów to za mało ( mimo ze robie ten trening zawsze na drugi dzień po ćwiczeniach na klatkę )
Robię wszystkich cwiczeń po 5 serii