Szacuny
1
Napisanych postów
68
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
625
Witam w piątek miałem pewny incydent z pewnym panem i niestety mam podbite lewo oko i szczęka boli na dole po lewej stronie.Znacie jakieś domowe sposoby na podbite oko ? Może jakas maść słyszałem ze lioton 1000 jest dobry.A co do szczęki nie mogę otworzyć do końca buzi ale rozmawiać moge ale prawie nie mogę jeść ,szczęka sama przejdzie?
Zmieniony przez - Patrykovskyy w dniu 2017-04-30 12:56:49
Szacuny
436
Napisanych postów
2520
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
266183
Schładzaj lodem kilka razy dziennie, do tego jakieś maście z arniką, no i trzeba przecierpieć te kilka dni aż zejdzie opuchlizna + kilka dobrych kolejnych aż zaciemnienie zniknie . Osobiście też w podobnej sytuacji smarowałem opuchliznę pastą do zębów - też ładnie schładza i pomaga. Szczęka powinna też przejść po pewnym czasie, o ile nie ma jakiegoś poważniejszego urazu.
Szacuny
1
Napisanych postów
68
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
625
Co do szczeki to jakoś mogę rozmawiać , ale ciężko z jedzeniem no i nie mogę zacisnąć zębów po lewej stronie , bo chyba to nie jest jakieś złamanie żuchwy czy coś bo jak czytałem to jest problem z polykaniem śliny no i mówienie.Może po prostu obite czy coś , bo jak naciskam na samym dole to czuc ból no i czuję lekka opuchlizne
Zmieniony przez - Patrykovskyy w dniu 2017-04-30 14:42:32
Zmieniony przez - Patrykovskyy w dniu 2017-04-30 14:43:10
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
jw należałoby zobaczyć co jest przyczyną dolegliwości bólowych o ograniczenia ruchomości w stawie skroniowo-żuchwowym czy to stłuczenie czy doszło do uszkodzenia strukturalnego.
Szacuny
1
Napisanych postów
68
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
625
Bo mnie boli na dole po lewej jakby żuchwa , ale chyba wybity czy cod takiego nie jest , bo jak czytałem to wtedy ciężko polykac sline i ciężko rozmawiać a ja to robie wszystko normlanie , to może tylko stluczone czy cos takiego , schladzam to lodem co godzinke jakos
Szacuny
158
Napisanych postów
1228
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
180644
żeby postawić diagnozę to musi obejrzeć to lekarz i zlecić wykonanie jakiegoś badania jak rtg ale to twoje zdrowie więc nie musisz iść jak ci nie zależy