Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Siema mam 16 lat. Wykonywałem ostatnio na siłowni wiosłowanie sztangą nachwytem, ale wydaję mi się, ze technika kuleję, bo tak wziąłem sztangę w ręce, wyprostowałem się pochyliłem się do ziemi, ugiąłem nogi i pomiędzy tułowiem, a nogami miałem kąt 90*, podciągałem sztangę wzdłuż nóg do brzucha, ale ciężaru nie czułem na plecach lecz bardziej po przedramionach mi dawało, czy zła technika czy po prostu słabe ręce, o co chodzi?
Robiłem coś takiego jak ten koleś na filmiku:
Zmieniony przez - MCtoshkin w dniu 2012-01-07 20:02:38
Szacuny
51
Napisanych postów
7409
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
39811
MCtoshkin
skoro wygrzebales planik,ktory bardzo czesto proponuje,to powninienes natknac sie takze na filmy instruktazowe.
dla przypomnienia,bo nie chce mi sie teraz szukac:
odpal sobie MD TV
poszukaj video z Lee Haney'em...i tam bedziesz mial pokazana bardzo ladna wersje wiosla-w sam raz dla Ciebie.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
No chciałem podać przykład, a nie wiem czy to poprawna technika, ponieważ bardziej czułem trenowanie przedramion i rąk niż pleców, więc jak wykonywać poprawnie może się bardziej pochylić? Patrzyłem na atlasie i sam już nie wiem
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Kiedyś ćwiczyłem i wykonywałem podciąganie sztangielki w opadzie o ławeczkę i nie potrafię tak izolować mięśni żeby mi pracowały, barki mi przy tym ćwiczeniu ćwiczyły.
No co do wiosłowania sztangą po prostu wypróbuje tak, aby czuć mięśnie pleców, może bardziej się pochyle, postaram się skupić na tych mięśniach - zobaczymy
Pytanie dot. podciągania, bo podciągnę się max 5-6 razy czy ma to sens, czy może najpierw poćwiczyć na wyciągu?
Zmieniony przez - MCtoshkin w dniu 2012-01-07 20:30:13
Szacuny
97
Napisanych postów
23860
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
147326
"Pytanie dot. podciągania, bo podciągnę się max 5-6 razy czy ma to sens, czy może najpierw poćwiczyć na wyciągu? "
w żadnym stopniu wyciąg nie przełoży się na wyniki i siłe w podciaganiu , nie możesz się podciagać PODCIĄGAJ SIE !!! ławeczka pod nogi i pomagasz sobie .
Szacuny
0
Napisanych postów
53
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
139
A co do podciągania to weź sobie jakieś wyższe krzesło na którym oprzesz nogi i wtedy podciągasz sam swój tułów. Robisz 10 powtórzeń i tak ze 3 serie. 3 razy w tygodniu i do tego wiosło i po dwóch miesiącach już będzie łatwiej :) Do tego trening mięśni towarzyszących przy podciąganiu :)