Szacuny
3
Napisanych postów
38
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
229
Witam
Mam taki problem przy podnoszeniu sztangi, otóż przy podnoszeniu sztanga mi się chwieje czyli chodzi na boki, przechyla się albo w lewą albo w prawą stronę. Niezaleznie od wagi, bo bralem dla sprawdzenia 2X5KG i moglem zrobic ze 100 seri, a nadal sztanga chodzila na boki, prosze o jakies rady.
Szacuny
28
Napisanych postów
9543
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
61854
Mówisz o wyciskaniu leżąc? Po pierwsze sprawdź czy równo trzymasz sztangę. Po drugie możliwe, że wcześniej wyciskałeś na maszynach i masz problem z równowagą. Myśl o tym, że trzeba równo prowadzić sztangę, a nie tylko pchać jak na atlasie. Z czasem się nauczysz. Każdemu mojemu kumplowi kiedy brał pierwszy raz sztangę i wyciskał to ręce się kiwały. Kwestia przyzwyczajenia i myślenia o tym.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
spodziewaj się tego samego a nawet gorzej przy wyciskaniu sztangielkami. pierwsze kilka treningow to nauka ruchu. I niech lepiej ktoś patrzy czy dobrze szczególnie te sztangielki trzymasz
Szacuny
1
Napisanych postów
826
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5840
każdy to przeżywa Po paru treningach na sztandze powinno ci się wyrównać.
Pamietaj aby ręce były równo rozłożone. Nie patrz na samo wyciskanie tylko na to aby ręce szły równo,
Szacuny
5284
Napisanych postów
19379
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
336467
Ja do dzisiaj jak założę zbyt mały ciężar ,to sztanga lekko chodzi na boki.Ale przy większym obciążeniu wszystko jest OK.
Czasami lepiej idzie nauka na większych ciężarach,oczywiście nie na maxach.