Szacuny
9
Napisanych postów
462
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2948
Mam prośbę. Czy mógłby ktoś dokładnie opisać podrzut i rwanie. Jak wykonywać te ćwiczenia, najlepiej z ilustracjami. Mam zamiar to ćwiczyć na siłce (jako uzupełnienie do chwytanych sportów walki (judo,bjj), a nie chce złapać kontuzji.
Szacuny
14
Napisanych postów
958
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
17700
Trening odpowiednio dla początkujących, średniozaawansowanych i zaawansowanych, wiele filmoków z bojów i inne ciekawostki znajdziecie na stronie qwa.org/default.asp w działach trening, video itd.
Dobry opis techniki podnoszenia ciężarów jest na polskiej stronie szymiec.pl w dziale podnoszenie ciężarów. Sport niestety nie dla wszystkich, trzeba mieć ruchomości stawów.
Pozdrawiam!
Szacuny
0
Napisanych postów
219
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2058
a jak tam u Was podrzuty i rwania ? Bo ja ćwiczę podrzut od pół roku i mój rekord to 75 kg. a ważę 71kg. Rwania się uczę i do tego robię Overhead squats, ale rwanie na razie max 40kg. bo jeszcze mam problemy z równowagą.
Szacuny
123
Napisanych postów
11601
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
70678
nie, ogolnie nie lubie tych cwiczen (tzn lubie ale wiem ze nie sa najlepsze) bo technika ma duzo do gadki a jak wlasnie napisales nie jestem dwuboista. Wole jump shrug, jump squat gdzie tylko moc sie liczy. No i sa bardziej specyficzne do wyskoku czy sprintu. Te wyniki to raczej skutek uboczny przysiadow i skakania.