Witam . Dostałem sie do wojska i postanowiłem zrobic sobie prywatnie badania krwi , wszystko wyszło ok . prócz bilirubiny . Na USG wszystko dobrze wiec najprawdopodobniej mam zespół Gillberta . Pierwszy mój wynik był : 2,47 lekarz przepisał mi sylimarol i heparagen i trzymałem do tego diete . Nastepny wynik 2,15 i kolejne wykonane po ok. miesiecu 1,76 i nastepnie w odstepie tygodnia 1,75 i 1,74 . Niestety dzisiaj byłem na badaniach i znowu mam w okolicy 2.4 . Załatwiłem sobie luminal którego działaniem ubocznym jest obnizanie bilirubiny. Czy ktos z was stosował luminal na bilirubine , jesli tak to w jakich dawkach i ile przed badanie na komisji trzeba go odstawic? Oraz jak długo utrzymuje sie w normie po zbiciu luminalem ? i za jakich najwyższych wartosci udało wam sie zbic do prawidłowej normy ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
lukaj21Załatwiłem sobie luminal którego działaniem ubocznym jest obnizanie bilirubiny. Czy ktos z was stosował luminal na bilirubine , jesli tak to w jakich dawkach i ile przed badanie na komisji trzeba go odstawic? Oraz jak długo utrzymuje sie w normie po zbiciu luminalem
takie rzeczy powinieneś konsultować ze swoim lekarzem prowadzącym
...
Napisał(a)
Oczyść wątrobę. Zażółcone oczy? Jedni wciskają leki żeby zarobic inni diagnozują jedynie Gilberta.
...
Napisał(a)
Tak po luminalu spadnie Ci wskaźnik prawdopodobnie do normalnej normy (1.0-1.2) Ale trzeba pamiętać że na komisji lekarskiej do wojska pobierają krew i sprawdzają pod względem narkotyków. Po luminalu będziesz miał wynik pozytywny bo podchodzi pod narkotyk ,szerzej poczytaj w necie bo to sam przerabiałem kilka lat temu
...
Napisał(a)
Możesz mieć tzw. zespół gilberta. Niestety z tym do woja nie biorą choć w sumie nie jest jakoś wybitnie uciążliwe
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!