Witam. Po kilku latach chyba 3 zrobiłem sobie badania kontrolne, wszystko wyszło ok jak morfologia, tarczyca, mocz itd tylko wątrobowe mnie zaskoczyły. Alt 94, Ast 52 GTTP 31. Dostałem skierowanie na wzw c i b od lekarza. Mam 43 lata i nie ukrywam nadwagę z którą zacząłem walczyć 3 tygodnie temu. Tydzień przed badaniami wypiłem na imprezie myślę spokojnie pół litra wódki. Martwi mnie to Alt, czy może to byc spowodowane wzw b lub c ? Sytuacja w której mogłem się zarazić i tylko to wchodzi w gre to zabieg w szpitalu 4 lata temu. Proszę o pomoc
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jaki jest powód podwyższonych prób wątrobowych, tego niestety nie wiemy. Możemy jedynie gdybać. Bez wątpienia istotny jest styl życia, czyli wspomniany alkohol i ilości używek. Do tego poziom tkanki tłuszczowej, brak aktywności fizycznej, złe nawyki żywieniowe. Wszystkie te czynniki generują w największym stopniu wiele chorób i jest wielce prawdopodobne, że tak też jest u Ciebie. Sugeruję zmienić swoje dotychczasowe życie, a przy okazji również wykonać dalsze badania w kierunku wskazanego przez lekarza.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Pewnie alko i dieta masz podbite. Przebadaj się jak zalecił lek będzie dobrze myśle. A tryb życia warto zmieni na zdrowszy.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
witaj.
dokladnie, jak masz skierowanie na badania, gdzie mozesz za free dodatkowo przebadac sie w kierunku chorob zapalnych watroby to warto z tego skorzystac. Ja z ciekawosci napisze, ze tez mialem lekko podbite normy watrobowych, gdzie robilem badania prywatnie, to w panelu z badaniami on-line dostalem od labo za free mozliwosc przebadania sie wlasnie pod katem chorob zapalnych. Wiec maja chyba obcenie z tym jakas akcje, gdzie srodki sa przeznaczone na badania pod tym katem. To tak w razie W bys sie nie stresowal
dokladnie, jak masz skierowanie na badania, gdzie mozesz za free dodatkowo przebadac sie w kierunku chorob zapalnych watroby to warto z tego skorzystac. Ja z ciekawosci napisze, ze tez mialem lekko podbite normy watrobowych, gdzie robilem badania prywatnie, to w panelu z badaniami on-line dostalem od labo za free mozliwosc przebadania sie wlasnie pod katem chorob zapalnych. Wiec maja chyba obcenie z tym jakas akcje, gdzie srodki sa przeznaczone na badania pod tym katem. To tak w razie W bys sie nie stresowal
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
podwyzszone alt i ast mogą swiadczyc o stłuszczeniu albo zapaleniu wątroby
...
Napisał(a)
Robił badanie po piciu to wynik można wywalić do kosza trzeba i powtórzyć badanie.
...
Napisał(a)
Ćwiczę Bo LubięRobił badanie po piciu to wynik można wywalić do kosza trzeba i powtórzyć badanie.
Nie zmienia to faktu że te wyniki sygnalizują chora wątrobę
...
Napisał(a)
Mało rozsądne isc robic badania po wczesniejszym piciu 0.5 litra a wódki :) piszesz tez ze masz nadwag. Zrób sobie za tydzień / dwa jesczze raz badania ale już z zachowaniem higieny badań , trzymaj się zbilansowanego dobrego odzywiania , bądz aktywny i powinno wszystko wracać do normy zakadając ze wyniki nie byly mocno skrzywione przez alko
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
hehe ja mam gorsze wyniki, badan w medycynie mi nie chciała podpisać, dała na 2 miesiace tylko
a co jej miałem powiedziec że cały tydzien chlania był, kazała się leczyć

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!