Szacuny
0
Napisanych postów
40
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
250
Temat chyba mowi wszystko do pewnego czasu meczy mnie pokrzywka cieplna. Bylem u dermatologa ktory wzial kase przepisal jakis shit ale nic to nie pomoglo ;/ Moze wy macie jakies sprwdzony sposoby zeby sie tego pozbyc albo przynajmniej jakos to zahamowac :/
Szacuny
3
Napisanych postów
73
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1908
Idz z tym do lekarza, bo chyba ta pokrzywka na cieplo ma inne objawy niz na zimno;/ tzn moj kolega mial taka dolegliwosc i wyleczyl sie w przeciagu chyba 4-6tyg, ale bral inne leki niz ja. I objawy co on mial przypominaja, te ktore opisujesz. Ja natomiast bralem z przerwami, w lecie nie bralem bo jest cieplo, albo w nocy pilnowalem sie po prostu:) troche lipa ale da sie wytrzymac.
Szacuny
144
Napisanych postów
7358
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
36022
Oprócz srodkow farmakologicznych nic wiecej praktycznie nie da sie zrobic, ale musisz wiedziec, ze pokrzywka cieplna wystepuje zazwyczaj gdy miejsce na ktorej wystepuje, jest ogrzewane do temperatury 38' i więcej przez okres czasu dluzszy niz 10 minut. Musisz unikac naslonecznienia, przebywac w pomieszczeniach chlodnych, latem bedzie cięzko, z tym zyc, bedziesz musial zażywac leki i chlodzic sie w wodzie/zimnymi napojami zeby utrzymac niższą temp.ciala. Jesli uprawiasz sporty to masz problem bo podczas wysilku temp. ciala rosnie. Pamietam o odzieży w ktorej sie nie zgrzejesz.
Szacuny
3
Napisanych postów
73
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1908
Ja mialem pokrzywke na zimno, to samo sie dzialo tylko pod wplywem zimna;/ Lekarz przypiasl mi virlix i to bralem z pol roku po tabletce na noc. Tabletki naprawde dzialaly, ale gdy tylko przestalem brac, przypoadlosc wracala. Tyle juz tego zjadlem, ale poki co nic sie nei dzieje:)
Szacuny
3
Napisanych postów
73
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1908
Bralem dlugi czas, ale juz nie biore bo mi przeszlo:) ale naprawde przez dlugi czas to lykalem;/ U mnie wygladalo to jakbym sie poparzyl pokrzywa, tylko ze bable byly duuzo wieksze.
Szacuny
0
Napisanych postów
271
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
18383
kurcze bo myślałem że moze mam tą pokrzywke ale widze że to jednak nie to:(:( mnie swędzi wszystko i skóra staje sie czerwona... i nie wiem w ogóle co to może byc:(:(:(