Szacuny
4
Napisanych postów
159
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
5247
Witam,
Mam pytanie: gdzie można dostać wspomniany w temacie dynamomet dłoniowy ?
Kiedyś sprawdzaliśmy na wf'ie - fajna zabawa i ciekawe rezultaty ;) Ktoś wycisnął chyba koło 80 kg. !
"Wszyscy ludzie są tacy sami, chcą szczęścia i nie chcą cierpieć"
Szacuny
3
Napisanych postów
104
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
404
Idż na łatwizne i poprostu ściskaj zwykłą wagę, może być elektroniczna...zawsze jakieś wytyczne co do postępów będziesz miał a koszty.... zależy jak pokombinujesz...możesz posłać panią w sklepie po towar na końcu regałó i zaatakować jej wagę :)... poprostu pokombinuj... po co inwestować w coś co wcale nie jest takie tanie a bez czego można żyć... jeśli chcesz mieć odzwierciedlenie zwykłego ściskania przy takiej w/w wadze podłóż sobie pod palce dłoni jakiś wąski wałek, drążek czy coś co pozwoli ci zaczepić palcami i odda normalny uchwyt...
Szacuny
4
Napisanych postów
159
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
5247
Przepraszam, ale ściskanie wagi łazienkowej hehehe to nie jest mądry pomysł. Istota tego badania polega właśnie na tym, że to urządzenie jest dopasowane do kształtu dłoni (jednej ;) - tak, że można sprawdzić czy ma się "stalowy uścisk". Ja kiedyś sporo ćwiczyłem urządzeniem Ironhand (dla tych co siłują się na rękę) i wyszło mi, że mam ścisk ok. 70 kg (a niećwiczący mięśni dłoni mają coś koło 40). Dzięki za zainteresowanie tematem ;)
"Wszyscy ludzie są tacy sami, chcą szczęścia i nie chcą cierpieć"
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1174
...troche późno, ale co do dynamometru dłoniowego to mozna go dostac w centralach CEZAL ( zaopatrzenie szpitali ) w większych miastach wojewódzkich, niestety nie są od ręki i bardzo drogie 900-1000 PLN. Niektóre CEAZL'e sprowadzaja je z Niemiec inne z USA. Z tego co wiem w kraju nie ma żadego producenta. Mozna tez bezpośrednio kupić np. z USA ale wtedy płacisz dodatkowo cło.
Trzeba uważać na zakres siły, bo niektóre są "tylko" do 80 kg a to moze sie okazać za jakiś czas za mało... jesli zamierzasz ćwiczyć siłe ścisku dłoni
Szacuny
7
Napisanych postów
1061
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
5305
troche stary juz ten temat, ale mam pytanie
jak mozna zwikszyc sile scisku dloni, sa jakies cwiczenia co nie potrzeba zadnych sciskaczy czy takie cus ?