Witam. Interesuje mnie ile serii powinno robić się w ciągu treningu (słyszałem 2 wersje: 1) 40,40,40, a potem 10-20 pompek 2) wiele serii różnych wariantów, w sumie nawet 20-25 serii) oraz jakie przerwy należy robić pomiędzy poszczególnymi seriami i wariantami pompek. Dotychczas robiłem 45 s pomiędzy seriami, a przechodząc do kolejnej odmiany pompek 1.30.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
najczesciej widzialem treningi rozpisane na kilkanascie serii roznych rodzajow pompek trzy razy w tygodniu.
...
Napisał(a)
Pompki mozesz robic co 2 dni 20-30 powtórzen po 6-8 seri klata niezle puchnie efekty widzac po 2 misiacach.Rób cwiczenia urozmicajac raz na piesciach raz z nogami w górze oparte o taboret rozstwaw waski i szeroki.('
');

...
Napisał(a)
Robię co 2 dni różne rodzaje pompek z dużą ilością serii, ale zastanawiam się ile najlepiej robić przerwy pomiędzy poszczególnymi seriami, aby efekty były jak najlepsze.
...
Napisał(a)
hej.
ah,pompki od tego zaczynałem...
dobra do rzeczy!
jeśli chodzi o przerwy to zależy co chcesz osiągnąć?jeśli chcesz zwiększyć wytrzymałość,to przerwy są bardzo krótkie lub skracają się!jeśli chodzi ci o siłę,to przerwy są stałe-od 5 do 10 min.ale na plecach jakieś obciążenie(dostosowane do twoich możliwości)
a i jeszcze jedno,co do serii postaraj się robić tyle ile dasz radę!
ah,pompki od tego zaczynałem...
dobra do rzeczy!
jeśli chodzi o przerwy to zależy co chcesz osiągnąć?jeśli chcesz zwiększyć wytrzymałość,to przerwy są bardzo krótkie lub skracają się!jeśli chodzi ci o siłę,to przerwy są stałe-od 5 do 10 min.ale na plecach jakieś obciążenie(dostosowane do twoich możliwości)
a i jeszcze jedno,co do serii postaraj się robić tyle ile dasz radę!
"odrobina aromatu zawsze pozostaje na ręce która podaje ci różę"
http://www.sfd.pl/Shula/WFC_CHALLENGE/Dziennik_Blog.2011/2012r.-t803927.html
...
Napisał(a)
Jeśli chodzi o siłę, to w każdej serii powinno robić się tyle powtórzeń ile dam najwięcej radę wykonać ? tak ?
...
Napisał(a)
Jak chcesz siłe uzyskać dzięki pompkom to rób je z obciążeniem ze stałymi przerwami, aż zdechniesz

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!