Szacuny
3
Napisanych postów
92
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
4329
http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp#1.1D Czy jest jakiś inny wariant tego ćwiczenia, łatwiejszy?
Nie jestem w stanie wykonać ani jednego powtórzenia (nie wiem czy to wina techniki czy po prostu jestem za słaby?).
Czy jest jakaś alternatywa która po pewnym czasie pozwoli mi wykonywać to ćwiczenie?
Swoją drogą to znam jedną osobę z siłki która jest w stanie wykonać to ćwiczenie
Szacuny
8
Napisanych postów
878
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
38975
podsadź coś pod głowę. Np pierwsza seria 2 poduszki , druga seria 1 poduszka i tak aż dasz radę do podłogi . Myslę , że dobry sposób , sam z niego korzystałem .
Szacuny
1440
Napisanych postów
4154
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
73856
Wyciskanie czegokolwiek nad głową. Butli z wodą, stołu, worków z ziemniakami :)
W tym ćwiczeniu cały ciężar ciała opiera się na ramionach więc jak masz je słabe to nie dasz rady.
Biegać szybciej, Skakać wyżej, Time to beat: Półmaraton: 41m27s; Maraton: 1h33m49s; Annie: 7m31s
Szacuny
3
Napisanych postów
92
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
4329
wiesz, sztangą 70 kg robiłem serie zza karku swojego czasu i dla mnie to było w chuy
serio bym musiał ze 120 kg na luzie machać aby robić takie pompki?
Szacuny
2
Napisanych postów
154
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7649
Witam,żadnych tam 120kg za karku nie musisz wyciskać aby robić takie pompki.Trudno mi tobie pomóc,ale sam na własnym przykładzie wyciskam na stojąco sztangę wagi powiedzmy około 60kg na 4-5 powtórzeń technicznie głęboko z przed głowy a takich pompek zrobię z 8-9 w serii.No nie wiem,ale można by się skupić na technicznym wyciskaniu sztangi nad głowę w pełnym ruchu a nie na płytkich i nawet oszukanych powtórzeniach zza karku.
Szacuny
0
Napisanych postów
177
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1431
kurde ja mam z tym ćwiczeniem , chodzi o to że zawsze mówie bratu żeby mnie asekurował i okej asekuruje ale np gdy chcę opuscic się do końca i zrobić trudniejszym wariantem to ćwiczenie praktycznie ledwo daje rade i boje się żebym nie spadł na łeb bo może to być nie bezpiecznie , a poduszka mi przeszkadza bo nie moge sie opuscic do końca
Szacuny
0
Napisanych postów
177
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1431
Dzięki , już widziałem to freed i może i było by to fajne jak bym miał jakąś kamizelke z obciążeniem na tułów , muszę sobie chyba taką kupić tylko niestety nie mam kasy a są drogie , I daje rade normalnie samemu robić pompki w staniu na renkach sposobem tym łatwiejszym bo jak robie pompke z rękami ustawionymi wąsko i ręce idą w zdłuż tułowia to oczywiście jest problem . A zastępczym dobrym ćwiczeniem może być wyciskanie stojąc :) tylko że ja właśnie zamiast wyciskać robie pompki . Coś się wykombinuje ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
146
nie piszcie ze np robiliście cięzarem 70kg i dawaliscie rade ... to jest cwiczenie z cięzarem własnego ciała wiec to troche inne cwiczenie ... tak samo jak podciąganie na drązku czy pompki na poręczach...