...
Napisał(a)
Panowie mam pytanie , kupiłem 2kg łososia świeżego nie podzieliłem go na porcje tylko wsadziłem do zamrażalki (d****) czy po nie pełnym rozmrożeniu jak bym go podzielił i ponownie zamroził nadawał by się doi spożycia ? , ewentualnie jak bym go rozmroził jak długo mógłby leżeć w lodówce ? wydaje mi się że max 5-6 dni i by już się zepsuł .
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
niektóre produkty można rozmrażać i zamrażać jeśli zostaną poddane obróbce cieplnej, jednak mięsa i ryby się raczej do tego nie nadają
...
Napisał(a)
kurde........ no to pięknie się wkopałem 2 tyg na pewno nie wytrzyma w lodówce
...
Napisał(a)
No troche zwaliłeś że nie poporcjowałeś. Łosoś jest miękki (nawet zamrożony) , duży nóż + tłuczek do mięsa + twarde podłoze. Wbijasz nóż tłuczkiem/młotkiem jak "gwóźdź" i pięknie pęknie. Może kawałki nie będą za równe ale działa i chwila roboty.
...
Napisał(a)
Jak masz dobry nóż, to przetniesz zamrożonego. Łatwe to nie będzie, ale kilka min i po problemie. Raczej nie zaleca się mrozić ponownie mięsa/ryb i uwagi na ryzyko zatrucia bakteryjnego.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
znalazłem stary szeroki nóż ( jak maczeta ) do tego siekiera i po problemie ;D dzięki Pany za propozycje , co do szlifierki akurat tarczy nie mam :P myślałem czy nie lepiej wyrzynarką :P
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!