Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
48
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
742
Witam serdecznie!
Chciałbym się dowiedzieć w jakim stopniu na poprawę wydolności wpływają efedryna i epinefryna(adrenalina). Który bardziej przydaje się podczas biegów krótkich, gdzie dominują procesy beztlenowe, a który podczas biegów na dystansach 1km.
Czy znacie jeszcze jakieś dobre środki(epo narazie nie wchodzi w grę)?
Wiem, że środki te to nie zabawka i mają swój wpływ na zdrowie, zależy mi tylko na odpowiedzi czy w znaczny sposób można nimi podnieść wytrzymałość biegową. Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi.
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
379
zostalo potwierdzone naukowo ze ze ma dzialania anabolicznego,rozszeza oskrzela to jak moze nie miec i biora go zawodnicy bo juz nie raz ktos na tym zostal zlapany.ale i tak dla mnie efka nr 1.
i po h__ wam te wszystkie omki i metki jak i tak i tak nie bedzieta dobrze wygladac
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Tussi całą paczke zjedz zamiast efki. ;D
Efka poprawia dość. U mnie clen w dużych dawkach zmniejszał wydolność.
Najlepsza Amfetamina. ;d wciągasz i leć w ****u. ;D
Szacuny
465
Napisanych postów
52009
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
199651
chodziło o temat efedryny i pseudoefedryny,tussi to efedryna a sudafed to pseudo efedryna,szukajcie a znajdziecie i sie rozwieją wasze wątpliwości proste
Szacuny
10
Napisanych postów
866
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
26410
dla biegaczy długodystansowych epo, dla średnio i krótko efedryna lecz moim zdaniem bezpieczniejszym substytutem dającym podobne rezultaty jest kofeina np 200mg lub jakiś stck przed treningowy nox pump daje niezłego kopa. Efedryna na dłuższą mete jest niebezpieczna.
Szacuny
0
Napisanych postów
48
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
742
Nie jestem zawodowcem i nie potrzebuję takich środków jak erytropoetyna. Poza tym ciężko znaleźć lekarza, który by tym pokierował no i cena jest wysoka.
Potrzebuję dobrze zaliczyć bieg na 1000m, więc myślę że efka będzie ok. Jeszcze zastanawiam się nad tymi środkami które podał przedmówca. Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Jeżeli jeszcze na coś wpadniecie lub macie jakieś wskazówki to piszcie.