Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
34
Hej ... mam 17 lat, 186cm, 70 kg a mój dosięzny 65 cm, gram w siatke jednak treningi które mamy na wyskok duzo nie dają :( a więc moje pytanie jak mogę poprawić sobie wyskok ?? i czy są jakieś odżywki awentualnie ćwiczenia które pomogły by mi trochę urosnąć ??
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
80
Jeszcez jedno mam pytanie do Pro_Mass.
Ile trzeba ok. dziennie wisiać na drążku?????
Z tego co piszesz wynika, że może mi to pomóc bo mam małe skrzywienie kręgosłupa
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
34
Aha ... słyszałem że hormon wzrostu pobudza TRI AMINO czy to jest warte inwestycji coś to da ?? czekam na odpowiedzi na moje pytania ,,, z góry dzięki !!!!!!
Szacuny
13
Napisanych postów
1742
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
17683
EEEEeee mam gdzieś dobry trning na wyskok, ale szukać mi się niechce, używałem do LE PArkour. Skuteczny... Poszukaj w wyszukiwarcre, jak znajde to wżuce Tobie, pozdro
Szacuny
4
Napisanych postów
198
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
6150
Jeżeli chodzi o wyskok to program "super dunks" a odnośńie wzrostu to polecam zwis na drążku - działa stymulujaco na wzrost.Nie martw sie - na pewno jeszcze urośniesz. Staraj się rozciagać i gimnastykować. :)
pozdrawiam
Szacuny
2
Napisanych postów
665
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
7057
z tego co wyczytalem z ulotek to BCAA ge-force pobudza hormon wzrostu ale ulotkom lepiej nie wierzyc. nastepnie wyczytalem ze hormon wzrostu pobudza sie w okresia lata i gdy cwiczymy na rzezbe :) a odnosnie tego czy urosniesz to zobacz na tate,mame,babcie,dziadka i uloz sobie krzyzowke genetyczna :P moze Ci wyjdzie ze urosniesz jeszcze ;) odnosnie tego wyskoku heh.. nie bardzo sie interesowalem tym ale gdzies widzialem jakis trening na wyskok.
pozdrawiam i zycze osiagniecia celu :)
Szacuny
13
Napisanych postów
1863
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
15456
Jeżeli chodzi o wyskok to program "super dunks" no nieźle do******ś
programy typu Super Dunks, Air Alert to największy syf jaki może być. Ogromna ilość powtórzeń jakie tam trzeba wykonywać tylko źle wpłynie na twoje kolana. Jeszcze dorobisz się jakiejś kontuzji przez to i nie będziesz mógł w ogóle grać. Zdecydowanie odradzam.
Najlepszym programem na wyskok to jest sztanga i przysiady ale skoro chcesz jeszcze urosnąć to będzie to nielogiczne.
Szacuny
13
Napisanych postów
1863
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
15456
Wzrost zależy od genetyki jednak przy okresie dojrzewania (okres w którym rośniesz) możesz wspomóc rozciąnięcie stawów co pociągnie za sobą szereg procesów które mogą przyczynić się do większego wzrostu. Jednak nie jest powiedziane że jak będziesz wisiał na drążku to urośniesz 2 metry. Wszystko zależy od genetyki jednak wisząc na drążku, rozciągając sie itp możesz wspomóc rozwój wzrostu naturalnego.
Jednak takie ćwiczenia musiałby być bardzo systematyczne i czasochłonne.
pozdro
Szacuny
28
Napisanych postów
9543
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
61854
Z własnego doświadczenia wiem, że drążek nic wzrostu nie poprawia. Jednak zdrowo jest sobie wieczorem przed spankiem powisieć. Rozluźnia się przestrzenie międzykregowe i odciąża miednice.