1-1.5 godziny przed treningiem który odbywa się rano, mam w zwyczaju zjeść jajecznice.Czy białko z tej jajecznicy będzie na cokolwiek wykorzystane? Czy może raczej powinienem je liczyć z posiłków dopiero po zakończeniu treningu?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
A dlaczego miałoby być nie wykorzystane ?
Jednak jeżeli ćwiczysz naprawdę wcześnie rano , to możesz zadbac przede wszystkim o odżywczy posiłek zjedzony wieczorem dzień wcześniej.
Rano dobrym pomysłem będzie wypicie kawy. Jeśli do treningu mamy minimum 30 minut polecam wypić koktajl, o którym była mowa wyżej. Sprawdzić może się również ugotowany biały ryż lub kasza jaglana z odżywką i bananem lub rodzynkami.
Tłusta jajecznica bezpośrednio przed treningiem może nie być najlepsza opcja , oczywiście to kwestia indywidualna
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2019-07-16 16:13:58
Jednak jeżeli ćwiczysz naprawdę wcześnie rano , to możesz zadbac przede wszystkim o odżywczy posiłek zjedzony wieczorem dzień wcześniej.
Rano dobrym pomysłem będzie wypicie kawy. Jeśli do treningu mamy minimum 30 minut polecam wypić koktajl, o którym była mowa wyżej. Sprawdzić może się również ugotowany biały ryż lub kasza jaglana z odżywką i bananem lub rodzynkami.
Tłusta jajecznica bezpośrednio przed treningiem może nie być najlepsza opcja , oczywiście to kwestia indywidualna
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2019-07-16 16:13:58
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Liczysz wszytsko co zjadłeś, prędzej czy póżniej i tak wsyztsko zostanie strawione, nic tutaj nie ginie
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
to nie jest tak, że białko które zjesz o 7 zostanie wykorzystane do 9 rano, bo ono krąży jakiś czas w obiegu i to co wypraucjemy nie będzie zależało od jednego posiłku, nawet nie od całego dnia tylko tygodnia
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Krótki okres od zjedzenia posiłku do treningu (bez względu na jego rodzaj) nie jest zbyt dobrym pomysłem. Trenować zaleca się z pustym żołądkiem, a nie w sytuacji, gdy zalega ona nam na żołądku. Dwie godziny to raczej minimum w takiej sytuacji. Inaczej organizm skupi się bardziej na pracy mięs i i serca a niekoniecznie na trawieniu składników odżywczych ze zjedzonego posiłku.
Jeżeli nie masz rano czasu, to polecam wykonać trening na czczo. Jak najszybciej po wstaniu z łóżka. Ewentualnie prysznic plus kawa lub przedtreningówka, a po treningu posiłek.
Jeżeli nie masz rano czasu, to polecam wykonać trening na czczo. Jak najszybciej po wstaniu z łóżka. Ewentualnie prysznic plus kawa lub przedtreningówka, a po treningu posiłek.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!