Szacuny
2
Napisanych postów
51
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
451
Yoł. Wczoraj czytałem artykuły na temat posiłku przed meczowego. Była tam propozycja takowa:
ryż + jogurt + banan . Lubię wcinać ryż, więc pasuje mi takie danie. Pytanie jest takie, czy taki posiłek będzie dobry ?
200 g ryżu = 153 g. weglowodanow = około 650 kcal ( dochodzi jeszcze białko roślinne, ale to syf ;PP )
2/3 banany = 40/60 g. weglowodanow = 160/240 kcal
jogurt = 40 g weglowodanow ( strzelam ) = 160 kcal
W sumie taki posiłek miał by około 1000 kcal . Zjadłbym go 3h przed meczem. Dodam jeszcze, że mecz jest rano. Nie zaszkodzi mi nic w tym w meczu ? Co sądzicie o takim posiłku.
Szacuny
2
Napisanych postów
87
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2394
ja tak bym dal:
okolo 2h przed meczem wegle o niskim ig: brazowy ryz/makaron d./ kasza 100-150g
bialko okolo 40 gram z miecha jakiegos
tluszcze i warzywa
banana to w przerwie meczu
Zmieniony przez - merch w dniu 2011-02-18 18:54:46
Szacuny
2
Napisanych postów
51
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
451
Białko jest ważne przed meczem ? Nie przepadam za brązowym ryżem i makaronem :(... Jakie tłuszcze jakie warzywa... Nie bardzo mi pomogłeś. Nie posiadam oliwy z oliwek i raczej też jej nie kupię.
Szacuny
2
Napisanych postów
87
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2394
bialko jest wazne przed wszystkim,
to masz jeszcze kasze, platki owsiane warzywa jakie kolwiek, najlepiej najrozniejsze i jak najwiecej
moga byc tluste ryby ew jakies tluszcze mieso
Szacuny
2
Napisanych postów
51
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
451
Kurde. Nie bardzo wiem co mógłbym z tego co Merch napisałeś wyżej zjeść. Warzywa jakieś mam, to postaram się zjeść. Co do białka to hmm, jajka ? może być ? Tylko cięzko będzie mi to zmieścić. Bo 200 g. ryżu + jogurty 2 ( małe ) + 3 banany to tak akurat żebym się cały napełnił... A gdzie tu wcisnąć jeszcze jajka ;o...
/Weźcie poprawkę na to, że muszę zrobić to rano. Na kuchni średnio się znam. Ten ryż z jogurtem i bananem to na luzie zrobię, ale mięso zrobić to nie dam rady. I nie wiem czy nawet bym z czasem wyrobił. ( nie mogę liczyć na pomoc mamy, ponieważ śpi po nocce rano. )
Szacuny
2
Napisanych postów
87
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2394
moze tak: ryz brazowy, 4 jajka, warzywa:D i masz wegele, bialko, tluszcze i warzywa w posiku:D
banany to w przerwie meczy zjedz bo tak bardziej sie przydadza
Szacuny
2
Napisanych postów
51
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
451
S.m.p.a. - problem w tym, że w tym momencie nie mam żadnego mięcha. A nie chce pichcić na wieczór, ponieważ zrobiłbym smaka mojemu ojcowi... :E ( wiem że chore, ale prawdziwe ;s )
Będzie duża różnica pomiędzy tym moim daniem, a daniem mercha ( ryz brazowy, 4 jajka, warzywa ) ? Już się napaliłem na ten ryż z jogurtem i bananem :D!