Witam, od pewnego czasu chodziłem na siłownie z dłuższymi przerwami. Teraz zabrałem się za ćwiczenia i nie chcę tego przerywać. Wszystko było by w porządku, gdyby nie strasznie bolesne skurcze przy ćwiczeniach mięśni brzucha - brzuszki, ćwiczenie brzucha na różnego rodzaju maszynach nie wspominając już o podciąganiu nóg do brzucha w powietrzu, schodzę i kładę się na podłodze - tak potężny jest ból. W trakcie skurczy mam wrażenie że zaraz mi coś pęknie w brzuchu, potem przechodzi ale czasami nawet wstając potrafi znowu złapać mnie ten skurcz raz po razie. Jak można sobie z tym poradzić? Z czym to jest związane? Przeczekać to i ćwiczyć brzuch pomimo tego aż przejdzie? Czy to coś poważniejszego i gdzieś się zgłosić z tym problemem? (Tak samo skurcze mnie łapią w łydki bardzo często).
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Przyczyn może być kilka
1. Za duże bodźce treningowe, zbyt intensywny trening w stosunku do wytrenowania
2. źle zbilansowana i odżywianie ubogie mikroelementy ( sód, potas, magnez )
1. Za duże bodźce treningowe, zbyt intensywny trening w stosunku do wytrenowania
2. źle zbilansowana i odżywianie ubogie mikroelementy ( sód, potas, magnez )
...
Napisał(a)
sprobuj cwiczen izometrycznych brzucha
1
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
pytanie podstawowe czy te bole to na pewno sklurcze miesniowe , objawy o ktorych piszesz nie sa charakterystyczne dla skurczu miesniowego i raczej podejrzewam ze przyczyna jest gdzie indziej tym bardziej ze podczas treningu miesni brzucha poprzez zgiecie tulowia bol moze pochodzic chocby z kregoslupa, stawy krzyzowowo-biodrowego , kaletki biodrowo-lonowej czy narzadow wewnętrznych
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!