Witam
Już raz pisałem do was, ale dalej mam problem.
Mam 38 lat, ważę 81 kg. i odchudzam się już 7 miesiąc a moja waga przed wynosiła 92 kg tyle, że teraz stanęła w miejscu i stoi już prawie 1,5 miesiąca. Podaję moje parametry, trening, jaki stosuję i co jem. Obliczyłem, że moje zapotrzebowanie kaloryczne wynosi 2 300 kcl odjąłem od tego 500 kcl, więc powinienem jeść, 1800 kcl dziennie. Nie wiem już sam czy te obliczenia są dobre, jeśli mógłby ktoś z Państwa sprawdzić czy te dane dla mnie są dobrze wyliczone będę wdzięczny. Mam też pytanie czy zjedzenie np. ciastka do kawy raz w tygodniu lub kawałka czekolady powoduje, że stajemy w miejscu z odchudzaniem? Czytałem tutaj wiele postów na temat diet i zastosowań tylko, że większość z nich to posty ludzi młodych. Ja nie mogę chodzić na siłownie ani biegać, ponieważ mam problemy z kręgosłupem, więc zostaje mi tylko rowerek i basen. Tak ćwicząc i jedząc zrzuciłem można powiedzieć 12 kg od maja do połowy października tylko nie wiem ile w tym spaliłem mięśni a ile tłuszczu. Moim celem jest osiągnięcie wagi 70 kg.
Czy jest to możliwe do osiągnięcia w moim wieku i czy taka waga dla mnie będzie prawidłowa?
Bo trzymając się wskaźnika BMI niby jest a ja ważę teraz na przemian 80,8 albo 80,4 raz nawet było 79,5kg.
Po pasku i spodniach widzę, że poszło dużo, ale na brzuchu dalej jest FAT i dlatego nie wiem jak się pozbyć jego a nie mięśni. Kończąc ten mój wywód, czy ten zastój jest normalny i czy mam się uzbroić po prostu w cierpliwość i dalej robić swoje czy jednak muszę jeszcze coś zmienić w tym, co robię, bo czytałem, że prawidłowo się chudnie nawet do roku albo i dłużej. Wrzucam też swoje foty do oceny.
Bardzo proszę o pomoc i dobrą radę.
Dziękuje.
Odżywianie : Jedzenie o stałych porach 9 , 12, 15, 18 i czasami 20
9 - 3 kromki chleba razowego z serkiem Bieluchem na to ogórek i rzodkiewka, tak jem cały tydzień a w
sobotę jajecznice z 4 jaj z kromką chleba razowego. Jedna tabletka omega 3.
12 - grejpfrut, serek wiejski + 2 szt wafle ryżowe.
15 - na obiad : gotowana szyja z indyka z brokułami, albo udko z indyka gotowane i do tego ryż brązowy
100g + ogórek, albo udko z kurczaka z grila bez tłuszczu z j.w, albo ryba z grila z j.w., albo karczek z
grila z j.w czasami raz w miesiącu zjem golonko z chlebem i to tyle jeśli chodzi o obiady.
18 - serek twaróg półtusty + 1 pomidor i rzodkiewka.
20 - dwie kromki macy z otrębami, ponieważ posiada błonnik.
Nie jem nic smażonego na oleju, piję wodę i zieloną herbatę, nie jem słodyczy czasami zjem ciastko do kawy.
Alkohol piję rzadko tylko na jakiejś imprezie parę piw czasami trochę wódki.
Cel : redukcja rozłożona w czasie
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia : nie mogę za bardzo biegać bo mam problemy z kręgosłupem
Preferowane formy aktywności fizycznej : rowerek 2 x w tyg,
basen 1 x w tyg.
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : l-karnityna z zieloną herbartą w tabletce rozpuszczalnej 2 x rano i wieczorem
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : nie
Stosowane wcześniej diety : brak
Waga: 81
Wzrost: 173
Obwód klatki: 104
Obwód ramienia: 34
Obwód talii: 94
Obwód uda: 57
Obwód łydki: 40
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 25
Aktywność w ciągu dnia: praca
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: 3 razy w tyg. rowerek 45 min robię 30 kilometrów + brzuszki spięcia 5 serii po 25 powt. i raz w tyg basen 30 min pływania w średnim tempie.
Odżywianie: brak
Cel: redukcja rozłożona w czasie
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: brak
Preferowane formy aktywności fizycznej: 3 razy w tyg. rowerek 45 min robię 30 kilometrów + brzuszki spięcia 5 serii po 25 powt. i raz w tyg basen 30 min pływania w średnim tempie.
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: -karnityna z zieloną herbartą w tabletce rozpuszczalnej 2 x rano i wieczorem
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: nie
Stosowane wcześniej diety: brak
Zmieniony przez - robert910 w dniu 2009-12-03 12:44:06