Szacuny
2
Napisanych postów
4
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
26
Jak w temacie potrzebuję pomocy, chodzi o mojego Ojca.
Rozpoznanie - Niedrożność tętnicy biodrowej zewnętrznej prawej. Martwica palca i stopy prawej. Miażdżyca tętnic.
Leczenie - Subintimalne udrożnienie i angioplastyka prawej tętnicy biodrowej zewnętrznej i udowej wspólnej prawej z implementacją stentu.
Leki - Poltram, Estazolam, Acard i Ticlo.
Opatrunki na palec.
Chodzi mi o poradę bo ojcu zbiera się ropa w tym palcu, lekarz zalecił suche opatrunki. Ma zaczernienie skóry i brak paznokcia. Ja myślę, że są to objawy Choroba Buergera.
Pomóżcie co z tym zrobić, jak wyleczyć ten palec zaropiały.
Szacuny
99
Napisanych postów
686
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2312
Rozpoznanie - Niedrożność tętnicy biodrowej zewnętrznej prawej. Martwica palca i stopy prawej. Miażdżyca tętnic.
Leczenie - Subintimalne udrożnienie i angioplastyka prawej tętnicy biodrowej zewnętrznej i udowej wspólnej prawej z implementacją stentu.
Leki - Poltram, Estazolam, Acard i Ticlo.
Opatrunki na palec.
Chodzi mi o poradę bo ojcu zbiera się ropa w tym palcu, lekarz zalecił suche opatrunki. Ma zaczernienie skóry i brak paznokcia. Ja myślę, że są to objawy Choroba Buergera.
Pomóżcie co z tym zrobić, jak wyleczyć ten palec zaropiały.
stosowac sie do zalecen lekarza - jesli zlecil suche opatrunki, to takie stosowac. zabieg udroznienia tetnicy biodrowej (za pomoca stentu, czyli rurki, ktora zostanie implementowana w swiatlo tetnicy w miejscu jej zwezenia, poprawi krazenie w nodze. byc moze dzieki temu stan stopy sie poprawi. jesli diagnoza brzmi miazdzyca tetnic tzn ze tak jest w istocie. ojciec musial miec przeprowadzane badania w kierunku zabiegu angioplastyki i implementacji stenu, wiec lekarze mogli dosc dokladnie zdiagnozowac. te leki ktore napisales dzialaja przeciwbolowo,uspokajajaco, przeciwzapalnie i maja zapobiegac powstawaniu skrzepow w tetnicy.