Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
17
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
473
Witam,
Co w takim wypadku? Ostatni miesiąc miałem hematokryt 53% zaczelem brać captopril i po miesiącu taki wynik.. leci 175mg e7d teścia a rosnie w przerażającym tempie - nawet jak brałem ponad 500 to nie było takich skoków. Tylko upust?
Szacuny
391
Napisanych postów
1347
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
12116
Dziwna sprawa. I dodam że niebezpieczne już. Ja na twoim miejscu pojechałbym z tym do szpitala ns upust a później następny. Tak mi się wydaje. Jeszcze jakiś ogarnięty lekarz jakby był to by co doradził co i jak najlepiej zrobić.
Szacuny
1615
Napisanych postów
3785
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
39979
siemano20
Do szpitala normalnie na izbe przyjec?
Czemu nie? Albo idz do szpitala i sciemniaj ze ci slabo i serce dziwnie bije. Tam zawsze robia badania krwii..jak zobacza wyniki to sami ci zaproponuja upusty
Szacuny
0
Napisanych postów
17
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
473
Byłem dziś od rana, wysłali mnie z izby chorych do rodzinnego. Rodzinny wystawił skierowanie i czwartek/piątek mam mieć 2 upusty bo wtedy mają termin. Dzięki za pomoc - mam nadzieję, że to załatwi problem a potem prywatnie raz na 3 miesiące mogę sobie chodzić. Byleby móc dalej lecieć na soku :)
Szacuny
391
Napisanych postów
1347
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
12116
No tak tylko ja na cypio i boldzie 500 mg week miałem lekko powyżej normy a ty na testo 175mg e7d masz wyższe... Więc coś jest nie halo. Musisz uważać i kontrolować.
Szacuny
13
Napisanych postów
178
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
3922
Ja bym pojechał do innego laboratorium analitycznego ma sama morfo. W tych co publikuja w elaboracie mi hematokryt wyszedl 55 a w labie co robia krew na miejscu 43 Potwierdzone drugi raz w szpitalu...
Szacuny
1615
Napisanych postów
3785
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
39979
meirii
No tak tylko ja na cypio i boldzie 500 mg week miałem lekko powyżej normy a ty na testo 175mg e7d masz wyższe... Więc coś jest nie halo. Musisz uważać i kontrolować.
Kazdy jest inny. Ja na HTZ (180 week) musze robic upusty a np. Lodziak grama wali i nie ma problemow z morfo. U tych ktorzy sa podatni role odgrywa sama dlugosc cyklu...krwinki zyja 3 miesiace wiec na poczatku nie widac w morfo dyzych zmian a potem yeb...kumulacja