Hej! Pytanie do Was- dziewczyny :) Jakie obciążenie bierzecie na treningu Power Pump?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Ciężar musi być ciężki!
Tutaj generalnie ćwiczymy siłowo, indywidualnie na siłowni i obciążenie dobieramy stosownie do swoich możliwości do każdego ćwiczenia tak żeby było nam ciężko wykonać ostatnie powtórzenia.
Na zajęciach grupowych walcząc w ten sposób z ciężarem łatwo o kontuzję

Tutaj generalnie ćwiczymy siłowo, indywidualnie na siłowni i obciążenie dobieramy stosownie do swoich możliwości do każdego ćwiczenia tak żeby było nam ciężko wykonać ostatnie powtórzenia.
Na zajęciach grupowych walcząc w ten sposób z ciężarem łatwo o kontuzję

...
Napisał(a)
Tak, ja rozumiem. Chodzi o to, że na serię przysiadów ćwicząc na siłowni biorę max 50kg. Natomiast na zajęciach grupowych 15-18kg. Jestem ciekawa, ile biorą inne dziewczyny :)
...
Napisał(a)
Ale czemu ma sluzyc takie porownanie?
Wszystko zalezy od doswiadczenia, formy , sily,techniki, szybkosci wykonywania cwiczenia.
I jak delfinka napisala, raczej sa tu dziewczyny cwiczace silowo, nie na zajeciach typu power pump.
Wszystko zalezy od doswiadczenia, formy , sily,techniki, szybkosci wykonywania cwiczenia.
I jak delfinka napisala, raczej sa tu dziewczyny cwiczace silowo, nie na zajeciach typu power pump.
...
Napisał(a)
Hmm w takim razie inaczej sformułuję pytanie. Czy biorąc 15-20kg na 60 powtórzeń (bez przerw), nie biorę za mało? Chdzi mi o to, czy biorąc takie obciążenie wpłynie to na efekty?
...
Napisał(a)
angela215Hmm w takim razie inaczej sformułuję pytanie. Czy biorąc 15-20kg na 60 powtórzeń (bez przerw), nie biorę za mało? Chdzi mi o to, czy biorąc takie obciążenie wpłynie to na efekty?
Obciążenia dobiera się zawsze indywidualnie.
Sama musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy trening był dla ciebie efektywny.
...
Napisał(a)
W swoim czasie jak pumpa robilam jako uczestniczka to na jakies 30kg wchodzilam i szlo zrobic i poczuc. Teraz sama uczac podobnych zajec biore, jak mi sie chce, 15-20 i traktuje to jako kardio :) Pracujesz innymi wloknami miesniowymi. Na trenigu silowym z kolei biore tyle zeby przy ostatnim powtorzeniu rzucac miesem pod nosem. Na kazdy trening inaczej reaguje :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Następny temat